COMUNITAT DE MADRID

Així és el nou gabinet de Garrido: Rollán, portaveu del Govern de la Comunitat

Tindrà dues dones més a la cartera de Justícia i en Polítiques Socials, acabada de crear

jcarbo43215825 angel garrido180507170632

jcarbo43215825 angel garrido180507170632 / Chema Moya

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Pedro Rollán, fins ara conseller de Medi Ambient, Ordenació del Territori i Administració Local de la Comunitat de Madrid, seràl’home fort del nou Govern regional presidit per Ángel Garrido, al reunir els càrrecs de portaveu i de vicepresident, aquesta última, una figura que no existia. L’Executiu del substitut de Cristina Cifuentes incorporadues dones més a la nova Conselleria de Justícia i en Polítiques Socials, amb la qual cosa el nombre de dones ascendeix aquatre.

Les dues dones que entren al Govern madrileny són Yolanda Ibarrola, que passarà de directora general de Justícia a comandar el nou departament dedicat a aquesta àrea, i la fins ara directora general de la Dona, María Dolores Moreno, que passarà a ocupar-se de Polítiques Socials.

Carlos Izquierdo, que fins al moment era responsable d’aquesta última, passa a dirigir la conselleria que deixa vacant Pedro Rollán, que assumirà també la presidència del Canal d’Isabel II, epicentre de les investigacions del 'cas Lezo'.

Quatre dones conselleres

L’actual directora general de Justícia de la Comunitat de Madrid, Yolanda Ibarrola, serà la nova consellera del ram en substitució de Garrido, que des de la dimissió de Cristina Cifuentes com a presidenta continuava exercint aquest càrrec en funcions igual com el de conseller de Presidència i portaveu del Govern.

Notícies relacionades

Per la seva part, la directora general de la Dona, María Dolores Moreno, serà la nova consellera de Polítiques Socials i Família en lloc de Carlos Izquierdo, que es convertirà en conseller de Medi Ambient i Ordenació del Territori.

Garrido, que ha pres possessió com a president de la Comunitat, ha firmat el decret que estableix el nombre i denominació de les conselleries, que passen a ser nou, una més que fins ara. Estaran dirigides per cinc homes i quatre dones (dues més de les que hi havia fins al moment).