L’elecció del ‘draft’ de la lliga nord-americana

Wenbanyama, el gegant de 2,23 m cridat a canviar la història de l’NBA

Wenbanyama, el gegant de 2,23 m cridat a canviar la història de l’NBA

Metropolitans

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

La bogeria es va desencadenar el 17 de maig als carrers de San Antonio. Desenes d’aficionats van sortir a celebrar la sort de Spurs, guanyadors del número u del ‘draft, que els permetrà escollir en primer lloc entre la remesa de jugadors que reforçaran les plantilles la temporada vinent. Tot apunta que la franquícia texana, ara en un etapa gris, s’inclinarà pel jugador francès Victor Wenbanyama, un gegant de 19 anys i 2,23 m, que sembla destinat a canviar la història de l’NBA.

Aquesta mateixa passió s’ha viscut en els dos últims dies a Nova York, on va aterrar el francès fa uns dies per assistir a la cerimònia del ‘draft’ que se celebrarà dijous a la matinada a divendres (02.00 hores, #Vamos i Movistar + Esports)  al Barclays Center de Nova York, el camp dels Nets, i ho fa després d’haver acaparat tots els títols en la LIiga francesa amb el Metropolitans del seleccionador francès Vincent Collet (MVP, millor anotador, millor defensor, millor jove, millor taponador) malgrat perdre la Lliga contra el Mònaco

Feia més de dues dècades, des que LeBron James va aterrar a la lliga, que un jugador no generava tanta expectació. «Tothom ha etiquetat Wembanyama com un unicorn, però és un extraterrestre. Mai he vist ningú tan alt com ell, que jugui d’una manera tan fluida i elegant», va apuntar el mateix LeBron quan va tenir oportunitat de seguir-lo l’octubre passat en una petita gira de l’equip francès pels EUA.

«És com un jugador creat al videojoc NBA 2K», va resumir Stephen Curry, l’estrella dels Warriors, sobre el francès, de qui no només impressiona la seva gran envergadura, sinó també la manera de moure’s, la rapidesa que desplega en un jugador de la seva mida, la seva capacitat per jugar-se un contra un, tant a prop com lluny de cistella, el seu llançament de tres i també la seva enorme intimidació en defensa.

Pas fallit pel Barça

Els gens han marcat la seva carrera. Nascut el 4 de gener de 2004 en una localitat residencial als afores de París, a Le Chesnay, va ser la seva mare, exjugadora professional, que li va transmetre el seu amor per l’esport. I el seu pare, exatleta de triple salt d’origen congolès, i preparador físic d’equips locals de bàsquet, el que es va encarregar de conduir-lo en els seus primers anys.

Notícies relacionades

El Barça va ser dels que es va creuar al seu camí, atent a la seva progressió. Wenbanyama va jugar un torneig a les categories inferiors amb els blaugrana el 2018, quan ja feia 2,10. El jugador va reconèixer, temps després, en una entrevista amb ‘Le Parisien’, que no va fitxar pel conjunt blaugrana perquè els tècnics van ser poc exigents amb ell. «M’agrada que em diguin clarament les coses, tot i que siguin desagradables».

Per a San Antonio, que és una de les franquícies de més èxit de les últimes dècades, amb cinc títols a les seves vitrines, que compta amb Gregg Popovich, un dels tècnics de referència, que ha tingut a les seves ordres pivots del perfil de David Robinson i Tim Ducan, i pel qual ha passat una llegenda del bàsquet francès com Tony Parker, l’arribada de Wenbanyama sembla una tornada als bons temps, una tornada a un futur esplendorós.