LA LLUITA PER L’ANELL

NBA: El peu de Curry alarma després d’una altra ensopegada dels Warriors

L’equip californià conté l’alè després de la lesió de la seva estrella en el tercer partit de la final, en què Boston es posa per davant (2-1)

USA TODAY

2
Roger Pascual

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

Si el món del tennis està pendent del peu de Rafa Nadal, el del bàsquet ho està del de Stephen Curry. Els Warriors no només van perdre el tercer partit de la final de l’NBA contra els Celtics (116-100), sinó que els seus seguidors van veure com, a quatre minuts del final, la seva estrella udolava de dolor després que el peu li quedés aixafat sota el pes del cos d’Al Horford.

Es lesionava al mateix peu i contra el mateix equip que fa tres mesos. «És el mateix que em va passar contra Boston en la temporada regular, espero que no sigui tan greu. Sembla una torsió al peu», assenyalava després de la trobada Curry. Després de caure lesionat al març després d’una topada amb Marcus Smart va estar un mes sense jugar. Ara el base forçarà per no deixar escapar el tren de l’anell.

Draymond Green, el bad boy dels Warriors, va sortir al rescat de la seva estrella al veure el que havia passat, desfent la melé a empentes. «Vaig veure que se li van tirar a sobre. Això va ser el que va passar: vaig fer la sisena falta empenyent, perquè [Steph] estava cridant des del fons de la pila. Això va ser: vaig rebre la falta per treure’l d’entre les seves cames». Horford, que ja havia comès una falta flagrant minuts abans sobre Curry en una altra acció lletja, no va ser sancionat, malgrat que es va seure literalment i dues vegades sobre el seu turmell.

Curry, més optimista que Kerr

Curry, més optimista que KerrMalgrat que el far californià va continuar jugant alguns minuts més, s’haurà de veure en quines condicions està per al quart partit. «Em fa una mica de mal, però divendres estaré a punt», va sentenciar Curry, més optimista que el seu tècnic. «Demà en sabrem més», va dir més lacònic Steve Kerr.

L’entrenador de Golden State haurà de buscar alternatives per recuperar el factor pista en la sèrie, que ara dominen els Celtics 2-1. Amb els 31 punts de Curry (ben secundat per Klay Thompson, amb 25) no n’hi va haver prou per assaltar el Garden en un partit en què Boston va imposar la seva fortalesa.

El rebot, clau

Els Celtics, liderats en atac per Brown (27), Tatum (26) i Smart (24), van apujar la veu a casa i van ser millor equip de principi a final. El bloc d’Ime Udoka, que havia pagat les 19 pilotes perdudes amb una dura derrota en el segon partit, no només va limitar les pèrdues sinó que va pressionar més en defensa i va guanyar la batalla sota cistella. Amb Horford i Williams dominant la pintura, Boston va capturar 16 rebots més que el rival (47-31). Golden State, a més de recuperar Curry, haurà d’anivellar aquesta balança si vol seguir amb opcions en la carrera per l’anell.