All-Star de l’NBA

El Team LeBron aconsegueix la seva cinquena All-Star de l’NBA amb una pluja de triples

Stephen Curry es va proclamar MVP de l’All-Star i va aconseguir el rècord de triples, mentre que Curry es va quedar a només dos punts del rècord que encara ostenta Anthony Davis

4

Amb 16 triples i 50 punts en total, Stephen Curry es va proclamar MVP de l’All-Star i va donar al Team LeBron la seva cinquena victòria seguida des que l’NBA va canviar el format del seu partit de les estrelles (163-160).

Curry va batre el rècord de triples en una All-Star i va impartir una extraordinària lliçó de destresa des del perímetre al partit disputat a Cleveland (EUA), però la cistella decisiva per doblegar el Team Durant la va fer LeBron James amb un ‘fadeaway’.

Més informació

La festa a Cleveland va ser completa, ja que l’equip de LeBron, el responsable de l’únic anell dels Cavaliers (2016), va guanyar així la seva cinquena All-Star seguida.

També va ser una nit per al record per a Curry, nascut a 60 quilòmetres de Cleveland a Akron (on també va néixer LeBron) i que es va quedar a només dos punts del rècord en una All-Star, que encara ostenta Anthony Davis amb 52 punts (2017).

«Aquest trofeu té un significat molt especial», va dir Curry al rebre el premi Kobe Bryant per al MVP de l’All-Star.

«Em sento molt beneït i molt agraït», va afegir a l’assenyalar que era un moment important per a ell per tornar a estar a Ohio (EUA).

El partit va tenir absències destacades com la de Kevin Durant, que no podia jugar amb el Team Durant per lesió i que tampoc va estar finalment a la banqueta ja que aquest diumenge es va morir la seva àvia.

Festa al principi, emoció al final

Festa al principi, emoció al finalEl partit va començar com s’esperava, amb una absència total de defensa als dos equips i amb cadascun dels jugadors lluint les seves millors habilitats.

Així, Stephen Curry va presumir de punteria des del triple, LeBron James va mostrar algun dels seus mats i Joel Embiid va dominar la pista.

No obstant, la jugada més espectacular de l’arrencada la va protagonitzar Ja Morant amb un enorme ‘alley-oop’ per cortesia de Trae Young.

El Team Durant havia començat amb mal peu però es va revitalitzar amb les aportacions des de la banqueta de Devin Booker, Zach LaVine i Karl-Anthony Towns.

En qualsevol cas, el moment més extravagant el va protagonitzar Chris Paul.

Minuts abans de començar el partit es va donar a conèixer que el base dels Phoenix Suns es perdrà almenys sis setmanes de competició per una fractura al polze de la mà dreta.

No obstant, Paul va voler saltar al camp de l’All-Star almenys de forma testimonial (2.19 minuts en total) i va jugar només amb la mà esquerra.

Finalment, Luka Doncic va entrar amb el Team LeBron i amb dos triples seguits va donar al seu equip la victòria en el primer quart (47-45).

Darius Garland, un dels emblemes dels renovats i fascinants Cavaliers, va mirar d’agradar als fans de Cleveland a casa seva.

Però Curry també va reclamar el focus amb ni més ni menys que sis triples a segon parcial, dos dels quals, gairebé des del mig camp.

Morant, sens dubte, un dels jugadors més explosius de l’NBA en aquests moments, va tornar a brillar amb un altre magnífic ‘alley-oop’ servit per Young i que aquesta vegada va rematar amb un gir de 180 graus.

El Team Durant va dominar el segon quart de principi a final i va acabar emportant-se aquest parcial (46-49) gràcies a la irrupció de dos de novells a l’All-Star: Dejounte Murray (13 punts en aquest quart) i LaMelo Ball (10 punts).

Conegut per ser un dels jugadors que més seriosament es pren l’All-Star, Giannis Antetokounmpo va demanar pas al tercer parcial.

Però l’atenció va ser de nou per a Curry.

El genial base dels Warriors va fer set triples més en el tercer quart amb llançaments cada vegada més llunyans i cada vegada més complicats (en un es va girar abans de veure si entrava o no).

Malgrat Embiid (12 punts) ho va donar tot per al Team Durant, el tercer quart va acabar en empat (45-45) després d’una cistella al contraatac de Doncic.

Amb el resultat acumulat fins aleshores (138-139 per al Team Durant) i amb les noves regles a la mà de l’All-Star, el guanyador del partit seria el primer que arribés a 163 punts.

En aquest moment les coses van canviar per complet.

Molt més afilats i concentrats en defensa, els dos conjunts van treure les urpes per emportar-se la victòria.

Curry va colpejar primer amb dos triples, però Embiid i Booker van respondre amb dos mats per al Team Durant.

Aleshores ja no hi havia lleialtats per respectar i Antetokounmpo va fer un gran tap al seu company als Bucks –i avui rival– Khris Middleton.

LeBron i Antetokounmpo van col·locar el seu conjunt al caire de la victòria (161-155), però cinc punts seguits de LaVine van elevar l’emoció al màxim (161-160).

El triomf va ser finalment per a LeBron amb una cistella guanyadora que li va permetre compartir la glòria amb un Curry letal.