NBA

L’NBA estudia crear un torneig com la Copa a l’estil del futbol europeu

Milwaukee Bucks  Giannis Antetokounmpo reacts after a dunk during the second half of an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers Thursday  Feb  6  2020  in Milwaukee  The Bucks won 112-101  (AP Photo Morry Gash)

Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo reacts after a dunk during the second half of an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers Thursday Feb 6 2020 in Milwaukee The Bucks won 112-101 (AP Photo Morry Gash) / Morry Gash

1
Es llegeix en minuts

L’NBA està treballant a reproduir l’èxit de tornejos de futbol europeus com la Copa del Rei d’Espanya o la FA Cup d’Anglaterra, per afegir un nou torneig al seu calendari, que es disputaria durant la temporada regular i que podria veure la llum en 2022-23 o 2023-24.

El periodista d’ESPN Adrian Wojnarowski, una de les principals fonts d’informació sobre l’NBA als Estats Units, va indicar que la idea del torneig és un dels somnis del comissionat Adam Silver i que l’NBA i l’Associació de Jugadors de l’NBA ja n’estan discutint el format.

La creació del torneig suposaria retallar la temporada regular de l’NBA dels 82 partits actuals a 78. Per això, i perquè els jugadors no s’oposin a la nova competició per una possible pèrdua d’emoluments, cada un dels integrants de l’equip campió guanyaria inicialment 1 milió de dòlars, tot i que aquesta quantitat podria augmentar.

Eliminació directa

Per a l’NBA i els equips, els incentius serien «suculents» nous contractes televisius i de patrocini. Els participants en el torneig serien els 30 equips que formen l’NBA i la final del torneig es disputaria abans de les festes nadalenques.

El format del torneig, tal com l’ha presentat Wojnarowski, tindria una fase prèvia de la qual sortirien els vuit millors equips. A partir d’aquí, l’eliminació seria directa amb la disputa de quarts de final, semifinals i finals a un sol partit.

Notícies relacionades

El principal obstacle, segons ESPN, serien els interessos econòmics dels grans equips de l’NBA perquè retallar la temporada regular suposaria la pèrdua de diversos milions de dòlars d’ingressos.

Però Silver, que pel que sembla fa anys que està interessat en l’èxit de les competicions europees de futbol paral·leles a les lligues nacionals, creu que el nou torneig seria un gran èxit econòmic i d’audiència.

Temes:

Copa del Rei