Els Bucks tomben els Suns i estan a una victòria de l’anell

Antetokounmpo lidera amb 32 punts l’actuació de Milwaukee amb Middleton i Holiday també en mode estel·lar

Tannen Maury / Efe

2

Els Milwaukee Bucks van derrotar a domicili aquest dissabte els Phoenix Suns (119-123) per col·locar el 2-3 a les finals i seran campions de l’NBA si aconsegueixen la victòria al seu camp aquest dimarts.

La portentosa actuació dels Bucks es va basar en el fantàstic rendiment del seu trio estel·lar: Giannis Antetokounmpo (32 punts, 9 rebots, 6 assistències), Khris Middleton (29 punts i 7 rebots) i Jrue Holiday (27 punts i 13 assistències).

Per part dels Suns, Devin Booker va anotar 40 punts, però va estar massa sol en l’ofensiva local durant la major part del partit.

Després de quatre partits que es van resoldre amb victòries locals, els Bucks van arrabassar el factor camp als Suns i acaricien el seu primer anell de l’NBA en mig segle (a les seves vitrines només hi tenen el títol de 1971). Els de Milwaukee van perdre els dos primers partits d’aquestes finals, però s’han recuperat i s’han emportat els tres següents.

Robatori a Booker

Aquesta última no va ser una victòria fàcil, ja que després de dominar el duel des del segon quart, els Bucks van veure com els Suns se situaven a un sol punt i amb possessió per guanyar quan només faltaven 29 segons en l’últim quart. Però en la jugada clau del partit, Holiday va robar la pilota a Booker i li va regalar un ‘alley-oop’ al contraatac a Antetokounmpo, que a més va tenir un tir lliure addicional.

El grec va fallar el tir, però va agafar el seu propi rebot i Middleton es va encarregar de tancar el matx. En un cinquè partit d’altíssima anotació, els Bucks van dominar el rebot (46 per 39) amb 11 en atac (8 dels Suns).

Fins als últims compassos del duel, els Suns van trobar a faltar la millor versió de Chris Paul, que al final va acabar amb 21 punts i 11 assistències i que va ser clau per intentar la remuntada local.

Els Suns hauran de guanyar com a visitants dimarts a Milwaukee per forçar un setè partit que es jugaria dijous a Phoenix.