Els ‘play-off’ de l’NBA

Els Clippers eliminen els Jazz amb Terance Mann com a heroi insòlit

Els Sixers forcen el setè partit amb una victòria al camp dels Atlanta Hawks

Els Clippers eliminen els Jazz amb Terance Mann com a heroi insòlit

Robert Hanashiro / Reuters

2
Es llegeix en minuts

Los Angeles Clippers jugaran la primera final de la Conferència Oest de la seva història després d’eliminar aquest divendres els Utah Jazz (4-2) en un partit memorable que van remuntar de bracet d’un heroi insòlit com el jove Terance Mann (131-119).

Mann, que només fa dues temporades que juga com a professional i que als Clippers fa una funció de noi multiusos, mai havia anotat més de 25 punts a l’NBA. Però va viure la nit dels seus somnis amb 39 punts en un Staples Center de Los Angeles (EUA) rendit als seus peus i amb aforament complet per primera vegada des que va començar la pandèmia. L’empenta i la ràbia de Mann, que va ser el substitut del lesionat Kawhi Leonard, van ser claus perquè els de Los Angeles remuntessin un partit que perdien per 25 punts al tercer quart.

Paul George va donar la seva millor versió (28 punts, 9 rebots i 7 assistències), Reggie Jackson va ser efervescent (27 punts i 10 assistències) i Nicolas Batum i Patrick Beverley van ser els guardaespatlles de luxe per a una actuació col·lectiva superba, tant en atac (51% en triples) com en defensa (13 robatoris).

La gerra d’aigua freda per als Jazz va ser tremenda, ja que havien aconseguit el millor balanç de la temporada regular (50-22) i avui hi han dit adeu després d’un duel que van controlar totalment a la primera meitat (50-72). Donovan Mitchell (39 punts, 9 rebots i 9 assistències) va ser el màxim referent dels d’Utah. Conley, que s’havia perdut els cinc partits anteriors, ha tornat aquesta nit, però no va poder evitar el desastre del seu equip.

Els Sixers continuen vius

Els Philadelphia Sixers van patir una altra vegada, però al final van trobar el camí d’aconseguir la victòria de visitants per 99-104 contra els Atlanta Hawks, al sisè partit de l’eliminatòria de semifinals de la Conferència Est, que els va permetre empatar (3-3) al millor de set.

El decisiu setè partit es jugarà diumenge a la nit al Wells Fargo Center de Filadèlfia i el guanyador disputarà la final contra l’equip que s’imposi a l’eliminatòria que disputen els Brooklyn Nets i els Milwaukee Bucks i que també està empatada (3-3).

Notícies relacionades

L’escorta Seth Curry va anotar sis triples i va arribar als 24 punts per convertir-se en el factor sorpresa guanyador, el mateix que va passar amb l’aler Tobias Harris, que va aportar 24 cistelles més, que els van ajudar a superar la tasca del base estrella dels Hawks, Trae Young, que va acabar amb 34.

Malgrat que encara no està recuperat dels seus problemes físics al genoll dret, el pivot camerunès Joel Embiid va aportar un doble-doble de 22 punts i 13 rebots que van ajudar els Sixers.