NBA

Irving torna a Brooklyn i obre l’era del ‘big three’

«Estic de tornada i entusiasmat amb l’arribada de Harden. Necessitava una pausa», assegura el base dels Nets

Irving torna a Brooklyn i obre l’era del ‘big three’
2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Amb Kyrie Irving de tornada als entrenaments i preparat per tornar a les pistes, després de dues setmanes pràcticament desaparegut, tot sembla encaixar a la fi als Brooklyn Nets, l’equip que ha disparat les expectatives reunint tres dels millors anotadors del campionat: James Harden, Kevin Durant i Kyrie Irving, i anticipant l’arribada d’una nova era a l’NBA.

L’absència d’Irving durant aquestes dues últimes setmanes havia rebaixat el to d’eufòria generat amb l’arribada de Harden, la bomba de la temporada. De baixa en els entrenaments i absent en els últims set partits, a Irving se l’havia vist a les xarxes socials a la festa de l’aniversari de la seva germana, junt amb un grup de 15 persones sense mascareta, incomplint tots els protocols de salut, cosa que li costarà una multa de 50.000 dòlars de l’NBA i una pèrdua entorn dels 800.000 dòlars de salari pels partits no jugats per la quarantena.

Van començar a córrer els comentaris sobre la seva mala actitud i també notícies que el club no aconseguia posar-s’hi en contacte. Res consistent. De tornada als entrenaments dels Nets, Irving ha tancat tot el debat assegurant que hi ha hagut raons personals per a la seva absència i reafirmant el seu compromís amb els Nets.

Qüestions familiars

«Necessitava una pausa. Hi ha moltes qüestions familiars i personals que em correspon a mi tractar-les. Ho vull deixar aquí», va apuntar Irving sense voler entrar en detalls. «He parlat amb l’equip i amb qui havia de fer-ho i ara mirem endavant. Assumeixo tota la responsabilitat per les meves absències. Soc feliç d’estar de tornada, feliç de ser de nou amb aquests jugadors», va indicar Irving, el base que va fer possible junt amb Lebron James conquistar un anell de l’NBA per als Cleveland Cavaliers.

«Quan et prens un respir, és divertit veure la gran quantitat de suposicions que es fan sobre el que està passant. És difícil ignorar tot el que està passant políticament i socialment, i vull generar canvis diàriament. Hi ha moltes comunitats necessitades que són més grans que una pilota entrant a la cistella», assegura Irving, que en aquests últims mesos ha sigut un dels jugadors de l’NBA més compromesos socialment.

Notícies relacionades

Ara, de tornada als Nets, Irving augura un futur prometedor per a l’ambiciós projecte del multimilionari empresari taiwanès Josep Thai, cofundador i vicepresident del grup de comerç electrònic Alibaba, i en mans de Steve Nash a la banqueta. «Estic entusiasmat per tenir Harden aquí. M’entusiasma jugar amb grans jugadors que han sigut a la Lliga durant molt temps i que han viscut tant. James està alineat amb nosaltres quant a experiència i sumar-lo al nostre vestidor és genial per a nosaltres», analitza el base, nascut a Melbourne i nacionalitzat nord-americà, sobre el nou ‘big three’ que aspira a regnar a la Lliga si aconsegueixen la química necessària a la pista. Mentrestant, la resta dels seus rivals, inclosos els Lakers, es comencen a plantejar alternatives que puguin igualar el seu ‘punch’.