Conseqüències de la pandèmia

Els Lousville Raptors: el pla de l'NBA per abandonar el Canadà, per ara

La ciutat de l'estat de Kentucky disposa d'un pavelló habilitat per al bàsquet amb més de 22.000 localitats

zentauroepp48677505 toronto raptors forward kawhi leonard takes a selfie holding201022131119

zentauroepp48677505 toronto raptors forward kawhi leonard takes a selfie holding201022131119 / Frank Gunn

1
Es llegeix en minuts
Álvaro Chaves

Encara amb la incertesa del pla de l’NBA  per al desenvolupament de la següent temporada –que en circumstàncies normals s’hagués iniciat aquesta setmana–, la lliga ja treballa amb la intenció que torni a les pistes amb la presència de públic a les grades, tot i que sigui retardant el seu inici, segons el comissionat de l’NBA Adam Silver.

No obstant, no és l’únic full de ruta que estudia l’organització, ja que si el progrés de la pandèmia ho impossibilités, també es contempla seguir un model «bombolla» com l’utilitzat en els ‘play-off’ d’Orlando, però aquesta vegada amb divisions geogràfiques per diferents zones del país.

¿Louisville, la casa dels Raptors?

Davant qualsevol de les dues possibilitats, la lliga es planteja que els Toronto Raptors, única franquícia instal·lada al Canadà, es mudi als Estats Units, ja que jugar en un país diferent del de la resta dels equips i, per tant, havent de creuar la frontera en tantes ocasions, seria un problema si en algun moment es restringissin els vols internacionals

Per això, davant possibles contratemps amb l’equip al qual encara pertanyen Marc Gasol i Serge Ibaka (cal veure si tots dos continuaran la temporada vinent perquè passen a ser agents lliures), l’NBA s’està avançant a aquestes situacions i té sobre la taula l’opció de traslladar la franquícia canadenca durant un temps a Louisville (Kentucky), segons ha avançat ‘Yahoo! Sports’.

Aquesta ciutat es troba a 900 quilòmetres al sud de Toronto i la idea seria que el KFC Yum! Center, pavelló amb 22.090 localitats, sigui la pista que aculli els partits dels Raptors com a local. Tot i que, òbviament, el retorn del públic als estadis no seria amb el 100% de l’aforament, una cosa que encara ha de confirmar l’NBA.

El model ja se segueix en el beisbol i el ‘soccer’

Notícies relacionades

A causa de les restriccions en els viatges diverses franquícies de l’esport canadenc que juguen competicions nord-americanes ja han fet aquest pas que proposen als Raptors. En el cas de la MLB, la lliga americana de beisbol, els Toronto Blue Jeys s’han traslladat a Buffalo (Nova York), a uns 160 quilòmetres de la seva seu. 

Quant a la MLS, la lliga de futbol –o ‘soccer’, com ho anomenen ells–, els tres equips del Canadà també se n’han anat a jugar lluny dels seus estadis. Toronto FC, equip de l’espanyol Alejandro Pozuelo, a Connecticut (més de 700 quilòmetres de distància;, Mont-real Impact, que dirigeix Thierry Henry i on també es troba l’exbarcelonista Bojan, a Nova York (600 quilòmetres al sud), i Vancouver Whitcaps a Portland (500 quilòmetres al sud).