29 maig 2020

Anar al contingut

RECORD HISTÒRIC

Subhastada una tovallola utilitzada per Kobe Bryant per 30.000 euros

El comprador és un dels màxims col·leccionistes del món dels Lakers i planeja obrir un museu

Un fan l'hi va treure de les espatlles quan es retirava de la pista en el seu partit de comiat el 2016

El Periódico

Subhastada una tovallola utilitzada per Kobe Bryant per 30.000 euros

JAE C HONG

Una de les tovalloles que va utilitzar Kobe Bryant en el seu últim partit amb Los Angeles Lakers, el 2016, ha sigut adjudicada per 33.000 dòlars (29.700 euros) en una subhasta ‘online’ celebrada aquest diumenge.

L’estrella de l’NBA, que va morir el 26 de gener en un accident d’helicòpter, portava aquesta tovallola a sobre durant el seu discurs de comiat al final del partit, i un aficionat l’hi va treure de les espatlles quan enfilava el camí cap al túnel dels vestidors. Bryant va anotar 60 punts en el partit final de la seva carrera el 13 d’abril del 2016, disputat davant dels Utah Jazz (101-96) a l’Staples Center de Los Angeles.

El guanyador de la subhasta va pagar exactament 33.077,16 dòlars i en el lot, juntament amb la tovallola, hi figuraven dues entrades d’aquell partit. El comprador, segons va explicar Jeff Woolf, el president de l’empresa subhastadora Iconic Auctions, és el màxim col·leccionista del món d’articles dels Lakers, i el seu propòsit a llarg termini és obrir un museu al sud de Califòrnia. Anteriorment, havia pagat una xifra similar per un anuari escolar en què apareixia Bryant, cinc vegades campió de l’NBA en 20 temporades com a professional.

No era la primera vegada que aquesta tovallola canviava de mans. El primer posseïdor, el 2016, la va vendre aquell mateix any per 9.000 dòlars (8.100 euros), segons va revelar la cadena de televisió CNN. Quatre anys més tard, arran del tràgic accident de Bryant, en el qual també va morir la seva filla Gianna, de 13 anys, i set persones més a l’estavellar-se l’helicòpter a les muntanyes de Calabasas (Califòrnia), el seu valor s’ha multiplicat.