espanyols a l'NBA

Ibaka aconsegueix la victòria dels Raptors i Hernangómez cau a Denver

El pivot del conjunt canadenc va aconseguir el triomf amb més diferència de punts en el que va de temporada

ibaka

ibaka / Frank Gunn (AP)

2
Es llegeix en minuts

El pivot Serge Ibaka es va mantenir en la seva línia de jugador decisiu com a titular dels Raptors de Toronto, que van tornar a aconseguir la victòria, i va ser també el protagonista espanyol més destacat en la jornada dominical de l’NBA.

Ibaka, que amb prou feines va disputar 24 minuts, es va encarregar de ser el jugador decisiu dins de la pintura que va ajudar els Raptors a exhibir-se amb pallissa de 127-81 als Pacers d’Indiana, la victòria amb més diferència de punts en el que va de temporada. Va aportar un doble doble de 15 punts i 15 rebots, millor marca de la temporada, incloent-n’hi 11 de defensius, que van ser decisius en el còmode triomf dels actuals campions de la Lliga.

Hernangómez cau a Denver

L’ala pivot Juancho Hernangómez va tornar al Pepsi Center de Denver, però aquesta vegada com a rival del seu exequip dels Nuggets, sent nou titular dels Timberwolves de Minnesota, on va ser traspassat el passat 6 de febrer en una operació en què van participar quatre equips i 12 jugadors.

Hernangómez, que havia sigut tres temporades i mitja amb els Nuggets, va jugar 27 minuts i va aportar set punts que no van evitar la derrota dels Timberwolves per 128-116 davant de l’equip de Denver. No va tenir la seva millor inspiració encistelladora a l’anotar 2 de 7 tirs de campinclòs un triple de quatre intents, i en va encertar 2-2 des de la línia de personal. L’exjugador de l’Estudiantes va capturar quatre rebots, tres dels quals defensius, va perdre dues pilotes i va cometre tres faltes personals.

Els Nuggets, durant un descans del primer quart, van mostrar un vídeo d’homenatge a Hernangómez, a l’escorta Malik Beasley i al pivot Jarred Vanderbilt, que també van estar inclosos en el traspàs. Per la seva banda, Hernangómez, que no va tenir l’oportunitat d’acomiadar-se dels seus excompanys, i aficionats la nit del traspàs, durant l’entrenament previ al partit davant els Nuggets, va dir que estaria sempre agraït a l’equip de Denver que el va fer viure el somni de nen d’arribar a l’NBA i competir dins del millor bàsquet del món.

Comiat i un gran gest

Notícies relacionades

«Tot va passar molt ràpid i em vaig sentir malament al no tenir l’oportunitat de dir adeu a tothom de la manera que m’hagués agradat», va declarar Juancho. «Ara que em puc dirigir a ells vull donar les gràcies a la família Kroenke (propietària de l’equip), Tim i Arturas i a l’entrenador Michael Malone, que van fer possible que el meu somni de quan era petit es fes realitat. A tots els aficionats pel seu recolzament i que sempre estaran al meu cor».

Juancho també es va convertir en el protagonista de la jornada fora del camp quan es va dirigir a les grades del Pepsi Center, on hi havia una nena que portava la samarreta de la selecció d’Espanya perquè l’hi firmés. El jugador internacional espanyol no només l’hi va firmar, sinó que després es va treure la que portava posada dels Timberwolves i l’hi va entregar com a regal sorpresa, a més de fer-li una abraçada, cosa que va generar una emoció inusitada entre la jove aficionada que se’n va anar a abraçar a la seva mare.