esport globalitzat

L'NBA es trasllada a París

El partit de Lliga entre els Charlotte Hornets i els Milwaukee Bucks es disputa aquest dissabte a Bercy

nba-paris

nba-paris

1
Es llegeix en minuts
Arnau Carballo

Els Bucks de Milwaukee i els Hornets de Charlotte s’han traslladat a París per jugar el seu partit de Lliga regular d’aquest dissabte, 24 de gener (es televisarà a les 21.00 hores peninsular a través del canal #Vamos de Movistar+). A l’AccorHotels Arena, també conegut per París Bercy, s’allotjarà un partit de bàsquet molt especial en què s’ajuntaran dos equips de l’NBA i, al seu torn, els aficionats parisencs podran disfrutar del millor jugador del món, Giannis Antetokounmpo.

La situació dels Bucks i els Hornets és molt diferent. L’equip liderat per Antetokounmpo és el primer classificat de la Conferència Est i de la Lliga regular, i els seus jugadors estan a un gran nivell, sobretot Middleton, Bledsoe i els homes de rotació. En canvi, els Hornets no estan fent una bona temporada. Són onzens en la Conferència Est i no fa la sensació que aconsegueixin arribar als llocs de ‘play-off’ a final de temporada. 

Els dos equips han viatjat més de 12 hores amb avió per arribar a París i jugar el seu partit, però aquests partits ja són una tradició des de fa uns quants anys. El comissionat Adam Silver va anunciar ja l’any passat que el partit dels Global Games es disputaria a París. 

NBA Global Games

Un dels molts mèrits que va tenir David Stern en els seus 30 anys com a comissionat va ser globalitzar l’NBA. Es va adonar de la importància que tenia internacionalitzar el seu producte. El 1990 es va jugar el primer partit de Lliga regular, denominats els Global Games, en sòl japonès. Va ser un Phoenix Suns - Utah Jazz.

Notícies relacionades

El que va començar fa tres dècades es continua fent ara, ja que els pavellons europeus, mexicans o asiàtics, sempre s’omplen per veure els equips NBA. No obstant, des de 1990 fins al 2020, no sempre hi ha hagut partits en tots els anys.

El primer partit de Lliga regular que es va disputar a Europa va ser el 2011, quan els Raptors i els Nets van jugar al pavelló O2 de Londres, recinte utilitzat un any més tard per als Jocs Olímpics del 2012.

Temes:

París