estrena de l'NBA

Marc Gasol comença la temporada amb triomf

Els Clippers demostren que aspiren a tot i derroten els Lakers en el duel de Los Angeles

TORONTO, ON - OCTOBER 22: Marc Gasol #33 of the Toronto Raptors contests the opening tip off with Derrick Favors #22 of the New Orleans Pelicans during the first half of an NBA game at Scotiabank Arena on October 22, 2019 in Toronto, Canada. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   Vaughn Ridley/Getty Images/AFP

TORONTO, ON - OCTOBER 22: Marc Gasol #33 of the Toronto Raptors contests the opening tip off with Derrick Favors #22 of the New Orleans Pelicans during the first half of an NBA game at Scotiabank Arena on October 22, 2019 in Toronto, Canada. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Vaughn Ridley/Getty Images/AFP / Vaughn Ridley (AFP)

2
Es llegeix en minuts

Els Toronto Raptors de Marc Gasol i Serge Ibaka van necessitar una pròrroga i molta suor en el partit inaugural de la temporada per imposar-se als Nova Orleans Pelicans per 130-122. El treballat triomf dels Raptors va venir de l’encert del base Freddy VanVleet, amb 34 punts, els mateixos que l’aler pivot Pascal Siakam, amb 18 rebots, i Kyle Lowry, amb 22 punts i 5 rebots. Gasol es va quedar en 6 punts i 4 rebots, mentre que Serge Ibaka va sumar 13 punts i 5 rebots.

La principal atenció del partit inaugural dels Toronto Raptors a casa seva contra els Nova Orleans Pelicans era veure si els campions actuals de l’NBA guanyarien el seu primer partit de la nova temporada. Per a molts, la sortida de la seva principal carta en la passada temporada, Kawhi Leonard, ha deixat l’equip més que coix i amb poques possibilitats de repetir la gloriosa actuació que els va portar al campionat.

La resposta dels Raptors per defensar el títol de campions ha sigut apostar per Pascal Siakam, que es va fer amb el títol del jugador que més va millorar el 2019 amb una mitjana de 16,9 punts, 6,9 rebots i 3,1 assistències per partit. Durant el cap de setmana, els Raptors van anunciar que Siakam ha firmat per quedar-se a l’equip quatre anys més a canvi de 130 milions de dòlars.

El jugador camerunès va tenir una mitjana de 19 punts i 7,1 rebots durant els ‘play-off’, i actuacions glorioses com els 32 punts que li va col·locar als Golden State Warriors durant el primer partit de la final. A Toronto, Siakam no va defraudar. A la meitat del partit, l’aler pivot acumulava 16 punts i 9 rebots. ‘Spicy’ Siakam, com se’l coneix a Toronto, va acabar el partit davant els Pelican amb 38 punts i 18 rebots.

Duel californià

Notícies relacionades

En l’altre duel inaugural, Kawhi Leonard va brillar en la seva estrena amb Los Angeles Clippers i amb 30 punts va sotmetre Los Angeles Lakers de Lebron James i del també debutant Anthony Davis (112-102). Leonard, que també va sumar 6 rebots i 5 assistències, va estar escortat per Lou Williams i els seus 21 gols en uns Clippers il·lusionants i molt corals que amb aquesta primera victòria confirmen que aspiren a tot aquest any.

Per part dels Lakers, dos dels seus reforços per a aquesta nova temporada, Danny Green i Anthony Davis (28 i 25 punts, respectivament), van protagonitzar l’ofensiva del seu equip amb LeBron James (18 gols).