Cinquè partit de la final de l'NBA

Els Warriors forcen el sisè partit amb una victòria agònica a Toronto

Kevin Durant es lesiona en el segon quart al reaparèixer amb els californians després d'un mes de baixa

Jun 10, 2019; Toronto, Ontario, CAN; Toronto Raptors center Marc Gasol (33) dribbles the ball while defended by Golden State Warriors guard Klay Thompson (11) and forward Kevin Durant (right) during the first quarter in game five of the 2019 NBA Finals at Scotiabank Arena. Mandatory Credit: John E. Sokolowski-USA TODAY Sports

Jun 10, 2019; Toronto, Ontario, CAN; Toronto Raptors center Marc Gasol (33) dribbles the ball while defended by Golden State Warriors guard Klay Thompson (11) and forward Kevin Durant (right) during the first quarter in game five of the 2019 NBA Finals at Scotiabank Arena. Mandatory Credit: John E. Sokolowski-USA TODAY Sports / John E. Sokolowski (USA TODAY Sports)

3
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia

No s’acaba l’espectacle. Els Golden State Warriors van demostrar en el cinquè partit de la final de l’NBA per què estan marcant una època. Ni tan sols la nova lesió de Kevin Durant, que tornava després de més d’un mes a la infermeria, va enfonsar anímicament l’equip de Steve Kerr, que va saber sobreposar-se en els moments clau d’un partit que van dominar gairebé fins al final. A poc més de tres minuts de la botzina, elsToronto Raptors es van posar sis per damunt i el dibuix de l’anell va començar a contornejar-se al cor dels canadencs. Però llavors van aparèixer amb el llançaflames Stephen Curry i Klay Thompson per ajornar des dels set metres la festa dels locals. Marcador final: 105-106 i tres a dos per als canadencs en el parcial de la sèrie al millor de set. 

Els Warriors venien de perdre els dos partits de casa, on van demostrar una notable impotència davant de la versatilitat i la gana de títols dels Raptors. Però no es van resignar. Si els californians acaben conquistant el seu tercer campionat consecutiu serà pelsSplash Brothers, un inesgotable festival de cistelles impossibles i respostes immediates a les escomeses del rival. Amb l’equip seriosament delmat per les lesions, ells sols han sigut prou per mantenir el nivell competitiu davant del poder dels Warriors, que tenen Leonard, però també sis jugadors més capaços de rebentar el partit en qualsevol moment. Curry va anotar 31 punts, amb vuit rebots i set assistències, en una altra nit gegant del mag d’Ohio. Thompson es va quedar en 26, amb sis rebots i quatre assistències. De la resta, només Draymond Green i DeMarcus Cousins van tenir una nit a l’altura de les circumstàncies. 

Durant va durar un sospir, però en els seus poc més de 12 minuts a la pista va demostrar que diferent que podria haver sigut aquesta final d’haver estat d’una peça. Els va donar altura, tir, velocitat i una aclaparadora sensació d’autosuficiència. Va anotar 11 punts fins que es va tornar a lesionar en una acció fortuïta. Aquesta vegada al tendó d’Aquil·les, quan finalment semblava recuperat de la lesió muscular a la cuixa. Va haver de sortir recolzant-se a les espatlles dels seus companys mentre el públic canadenc l’acomiadava amb elegància corejant les seves inicials “K. D.”. 

Notícies relacionades

“Acabo d’explicar-l’hi a l’equip, no sabia què dir-los”, va dir Kerr referint-se a la lesió de Durant. “És una sensació estranya la que tenim. És una victòria increïble i alhora una pèrdua terrible”. Un cop anímic tremend per als californians, del qual tot i així van saber refer-se. Els Raptors van tenir la victòria a la mà després d’un altre gran esforç col·lectiu. A només uns segons del final Kyle Lowry va tenir des de la línia de set metres el partit, però va fallar sotjat per Green. El públic va respondre abatut a l’anticlímax final, quan tota la ciutat es preparava per celebrar el primer títol de Toronto des que la franquícia va aterrar a l’NBA el 1995. 

Leonard va ser una mica més discret que en els dos partits de l’Oracle Arena, tot i que va acabar la nit amb 26 punts i 12 rebots, de nou com a màxim anotador del seu equip. Però el millor de l’equip de Nick Nurse és que té plantilla per regalar. Li sobren escuders a Leonard. Quan un falla n’apareix un altre. Fins a cinc d’ells van anotar dos dígits. Marc Gasol va ser enorme en la primera part, en la qual va anotar 15 dels seus 17 punts, una actuació que va arrodonir amb vuit rebots. Lowry en va fer 18; Ibaka, 15; Siakam, 12, i VanVleet, 11.