baixa important

Pau Gasol confirma que no serà al Mundial

"Si he passat pel quiròfan ha sigut precisament per continuar jugant al màxim nivell", assegura el pivot dels Bucks

pau-gasol-pierna

pau-gasol-pierna

2
Es llegeix en minuts

Pau Gasol ha confirmat que l’operació quirúrgica a què es va sotmetre el 10 de maig li impedirà ser present en el Mundial de bàsquet de la Xina, on el jugador català volia acudir com a membre de la selecció espanyola. Gasol, que fa setmanes que està absent dels Bucks, abans de ser intervingut d’una fractura per estrès al peu esquerre, ja està a punt d’iniciar la recuperació al gimnàs, però encara molt lluny de començar la seva activitat esportiva al més alt nivell.

"Estic tranquil, ja ha passat el pitjor amb el postoperatori, i ara estic mirant cap endavant. Amb ganes de començar al gimnàs i posar-me a treballar. Estic en una fase de no recolzament, de deixar que l’operació faci el seu efecte i continuar amb el protocol de recuperació", explica Pau Gasol. 

"A causa de l’operació i de la lesió, no puc estar en aquest Mundial de la Xina, que es disputa aquest pròxim estiu (31 agost al 15 de setembre). Tot i així estaré recolzant l’equip i desitjant que facin un gran campionat", afirma el pivot de Sant Boi, de 38 anys. “Aquest estiu serà difícil perquè m’hauria agradat estar amb la meva selecció, amb els meus companys. Per a mi, la selecció sempre ha sigut molt important i estic molt orgullós de competir i aconseguir èxits a escala internacional amb l’equip”. Gasol afegeix que el seu desig és formar part de l’equip espanyol que l’any que ve vagi als Jocs Olímpics de Tòquio.

"Som una família i això no és un 'hashtag' ni un eslògan, sinó que és l’esperit del nostre equip i la nostra selecció", remarca el pivot internacional, que somia amb acomiadar-se a la cita olímpica. "Espero que ens classifiquem per als Jocs i l’any que ve pugui estar amb l’equip", apunta.

La trobada amb els Raptors

Notícies relacionades

Sobre els 'play-off’ de l’NBA que el seu equip, els Bucks, estan jugant contra l’equip del seu germà Marc, reconeix la seva decepció per perdre-se’ls. "Està clar que m’hauria agradat enfrontar-me al Marc i als Raptors, però per circumstàncies que estan fora del meu control, no ha pogut ser", afirma. Assegura que continua molt involucrat amb l’equip de Milwaukee i que intenta aportar tot el que pot des de la seva posició. "Com a competidor que soc, m’agradaria estar jugant amb els meus companys, està clar. Intento aportar el que puc de la meva experiència i lideratge als companys en tot moment".

En l’entrevista, Pau Gasol també parla sobre el seu futur i el temps que encara li queda en una pista de bàsquet. "És normal que hi hagi certes especulacions a causa de la meva edat. Molts a la meva edat ja estan retirats, però també hi ha casos com Vince Carter Kareem Abdul-Jabbar, que han jugat fins a edats més avançades. És una possibilitat per la qual continuaré lluitant. M’encanta el que faig, m’encanta seguir i si he passat per l’equip ha sigut per continuar jugant al màxim nivell. Espero que la temporada que ve estigui plena de salut i que pugui competir i ajudar l’equip on es vulgui que sigui".

Temes:

Pau Gasol