els 'play-off' de l'NBA

Marc Gasol i Ibaka destrossen els Sixers

El conjunt de Toronto es troba a una victòria de la final de la Conferència Est

-FOTODELDIA- AME191. TORONTO (CANADA), 07/05/2019.- Marc Gasol de los Toronto Raptors espera el comienzo de la segunda mitad este martes, durante un partido de baloncesto de la Conferencia Este de la NBA, en el Scotiabank Arena de Toronto (Canadá). EFE/ Warren Toda

-FOTODELDIA- AME191. TORONTO (CANADA), 07/05/2019.- Marc Gasol de los Toronto Raptors espera el comienzo de la segunda mitad este martes, durante un partido de baloncesto de la Conferencia Este de la NBA, en el Scotiabank Arena de Toronto (Canadá). EFE/ Warren Toda / WARREN TODA (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Efe / Julio César Rivas

Els Toronto Raptors de Marc Gasol van destrossar completament els Philadelphia 76ers de Joel Embiid al vèncer per 125-89 en el cinquè partit de la sèrie dels ‘play-off’ i situar-se a una victòria d’avançar fins a la final de la Conferència Est. Excepte en el primer quart del partit, els Raptors van aclaparar en tot moment els Sixers i, per primera vegada des de l’inici dels ‘play-off’, l’equip de Toronto no va haver de dependre de l’eficàcia de Kawhi Leonard per superar el contrincant.

Pascal Siakam, amb 25 punts, va ser el màxim anotador del partit. A més, entre els Raptors, Kawhi Leonard, va fer 21 punts, Kyle Lowry 19 i Danny Green 17. Marc Gasol va anotar 11 punts, va agafar cinc rebots i va fer tres assistències, mentre que Serge Ibaka va acabar amb 10 punts i 2 rebots.

Després del quart partit, que els Raptors es van adjudicar a casa dels Sixers 96-101, la pregunta que l’entrenador dels de Filadèlfia, Brett Brown, havia de respondre era si tenia un antídot per a la combinació defensiva de Marc Gasol i Serge Ibaka amb què Nick Nurse el va sorprendre fa uns dies.

Les reaccions

Gasol Ibaka van jugar 39 i 32 minuts respectivament i van sumar entre tots dos 28 punts, el necessari per compensar el buit deixat per Pascal Siakam que, afligit de problemes als bessons, només va anotar 9 punts en un partit crucial per als de Toronto.

Notícies relacionades

Marc Gasol va reconèixer després del partit que està disfrutant la sèrie dels ‘play-off’ i va anticipar que el sisè partit, que podria ser el definitiu, serà "de gran intensitat". "Un esportista juga per disfrutar d’aquests moments, i els estem vivint ara", va afirmar. "L’important és el sisè partit. Només penso en el sisè, que és l’únic que es pot jugar ara mateix. I preparar-nos per a això amb moltes més ganes", va afegir.

Serge Ibaka, per la seva banda, va declarar que "després de perdre el primer partit contra els 76ers”, mentalment van tenir “una davallada”. “Però ens vam recuperar. Sabem que el més difícil en els ‘play-off’ és tancar la sèrie. Necessitem estar concentrats i sortir a intentar jugar el millor bàsquet que puguem", va afegir.

Còmoda victòria dels Nuggets

Res atura el pivot serbi Nikola Jokic que va aportar un doble doble de 25 punts amb 19 rebots i, junt amb l’ala pivot Paul Millsap, que va aportar l’experiència, van liderar els Nuggets de Denver a un triomf còmode per pallissa de 124-98 davant dels Trail Blazers de Portland en el cinquè partit de l’eliminatòria de la Conferència Oest.