espanyols a l'NBA

Ricky Rubio torna als 'play-off' amb derrota

El jugador català s'havia perdut els últims partits de la fase regular per lesió

HOUSTON, TEXAS - APRIL 14: Ricky Rubio #3 of the Utah Jazz drives around Danuel House Jr. #4 of the Houston Rockets in the first quarter during Game One of the first round of the 2019 NBA Western Conference Playoffs between the Houston Rockets and the Utah Jazz at Toyota Center on April 14, 2019 in Houston, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   Bob Levey/Getty Images/AFP

HOUSTON, TEXAS - APRIL 14: Ricky Rubio #3 of the Utah Jazz drives around Danuel House Jr. #4 of the Houston Rockets in the first quarter during Game One of the first round of the 2019 NBA Western Conference Playoffs between the Houston Rockets and the Utah Jazz at Toyota Center on April 14, 2019 in Houston, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Bob Levey/Getty Images/AFP / Bob Levey (AFP)

2
Es llegeix en minuts

Ricky Rubio i Nikola Mirotic van tornar a la competició amb els seus respectius equips dels Jazz de Utah i Bucks de Milwaukee després d’haver-se recuperat de les seves lesions per començar les sèries de primera ronda de ‘play-off’ i les seves sorts van ser oposades.

Mentre que Rubio va sortir de titular amb els Jazz en el duel davant dels Rockets de Houston, que perdien de visitants per pallissa de 122-90, Mirotic disfrutava d’una gran victòria, amb exhibició per part dels Bucks, que van derrotar 121-86 els Pistons de Detroit. Tot i que Rubio va tenir millor producció individual, el jugador del Masnou no va poder evitar una derrota que deixa el seu equip amb el desavantatge de 0-1 en la sèrie que disputaran al millor de set.

Brillant i inspirat

Rubio, que va començar brillant i inspirat, va fer els dos primers punts del partit, després va anar de més a menys com la resta de l’equip i va acabar amb 15 punts en els 32 minuts que va estar a la pista del Toyota Center. El jugador català, que va tornar amb l’equip i la titularitat després de perdre’s quatre dels últims cinc partits de la temporada regular per una contusió muscular, va anotar 5 d’11 punts de camp, inclòs un triple de tres intents, i va ser perfecte (4-4) des de la línia de personal.

"No hem jugat prou agressius per contrarestar el seu estil i a més imposar el ritme del partit", va declarar Rubio al concloure el partit. "A més vam cometre algunes pèrdues de pilota que van ser decisives quan després d'estar per sota al marcador per 15 punts ens vam posar a cinc".

Novetat a la banqueta

La novetat a la banqueta dels Bucks va ser la presència per primera vegada en més d’un mes i mig de Mirotic, que va tornar a la competició després d’haver sigut baixa amb una lleugera fractura al dit polze de la mà esquerra. Mirotic va jugar 15 minuts i va notar la falta de partits a l’aportar tot just quatre punts després de fallar sis de vuit tirs de camp, inclosos els cinc triples que va fer. L’exjugador del Reial Madrid no va tenir protagonisme dins de la pintura, se’n va anar sense cap rebot, va donar una assistències i tampoc va tenir el seu millor control de la pilota al perdre'l sis vegades.

Notícies relacionades

"El més important és que ja estic recuperat i és lògic que em falta rodatge", va comentar Mirotic. "Tornar a tenir el meu millor toc de canell ho aconseguiré en els pròxims partits de la primera ronda.

José Manuel Calderón va jugar quatre minuts com a reserva i se’n va anar sense anotació al no fer cap tret a cistella, però va repartir tres assistències. Els tres jugadors espanyols tornaran a l’acció el pròxim dimecres quan els Jazz s’enfrontin de nou als Rockets al mateix escenari del Toyota Center de Houston i els Bucks ho faran al seu camp del Fiserv Forum, respectivament.