Durant i Curry es reivindiquen davant James i Irving en el primer partit de la final de la NBA

Els Warriors derroten clarament els Cavaliers per 113 a 91

MON130. OAKLAND (EE.UU.), 01/06/2017.- Stephen Curry (c) de Golden State Warriors disputa el balón con LeBron James (i) de Cleveland Cavaliers hoy, jueves 1 de junio de 2017, durante el primer juego de la final de la NBA entre Cleveland Cavaliers y Golden State Warriors, que se disputa en el Oracle Arena, en Oakland, California (Estados Unidos). EFE/MARCIO JOSE SANCHEZ / POOL

MON130. OAKLAND (EE.UU.), 01/06/2017.- Stephen Curry (c) de Golden State Warriors disputa el balón con LeBron James (i) de Cleveland Cavaliers hoy, jueves 1 de junio de 2017, durante el primer juego de la final de la NBA entre Cleveland Cavaliers y Golden State Warriors, que se disputa en el Oracle Arena, en Oakland, California (Estados Unidos). EFE/MARCIO JOSE SANCHEZ / POOL / MARCIO JOSE SANCHEZ (EFE)

2
Es llegeix en minuts

L’aler Kevin Durant ha hagut d’esperar cinc anys per tornar a unes finals de la NBA i ho va fer de manera gran, com a líder anotador dels Golden State Warriors, als quals va guiar a un triomf fàcil de 113-91 davant dels Cavaliers de Cleveland en el primer partit de la sèrie que es disputen al millor de set. Els Cavaliers van ser triturats i hauran de pensar en un pla millor per frenar els Warriors. 

    Durant va aportar 38 punts, 8 rebots i 8 assistències, tota una declaració de la seva ambició. Els Warriors van tenir sempre el control del joc i del marcador, que es va sustentar en l’efectivitat de l’exjugador dels Thunder. Va anotar des de tot arreu: amb triples i amb penetracions espectaculars. El va ajudar la defensa dels Cavaliers, fràgil i descol·locada.

    

El triomf permet als Warriors seguir invictes en els 'play-offs' amb una marca de 13-0, una cosa que ningú fins ara havia aconseguit en la competició de la fase final. «Com a equip hem anat a poc a poc a més i aquí ha estat la clau de la victòria, en la gran tasca que tots hem fet a la pista», va dir l’aler.

    J

untament amb Durant, que va guanyar també el duel individual a l’estrella dels Cavaliers, l’aler LeBron James (28 punts, 15 rebots i 8 assistències), el base Stephen Curry va arribar als 28 punts, va repartir 10 assistències i va capturar sis rebots.

    

Després d’aquest primer duel, tots els comentaris van al·ludir a la debilitat defensiva de l’equip de Lebron James. Tan obsessionats semblaven a protegir-se dels triples dels Warriors que van acabar despullant-se sota el cèrcol. I també es va aprofundir en les abundants pèrdues de pilota. «És una cosa que he de corregir», va declarar James. «No podem guanyar un rival com els Warriors amb 20 possessions perdudes».

  

James va rebutjar que el problema racista de les pintades que van aparèixer fa diversos dies a la seva mansió de Los Angeles l’hagués afectat al camp. «En absolut, he jugat un bon partit, el problema és que no hem fet bé les coses en defensa i aquí se’ns ha complicat poder competir amb un rival que et destrossa sempre amb el seu atac. Esperem que la història del segon partit sigui diferent».

  

 Irving va acabar com a segon màxim encistellador dels Cavaliers a l’aportar 24 punts, mentre que l’ala pivot Kevin Love va tenir protagonisme en el joc interior amb doble-doble de 15 punts, 21 rebots –16 de defensius–, i va posar tres taps. 

Anotadors:

Notícies relacionades

Golden State: Durant (38), D. Green (9), Pachulia (8), Thompson (6), Curry (28), Iguodala (7), McGee (4), Livingston (2), D. West (2), Clark (4), McAdoo (2), Barnes (3), McCaw (-)

Cleveland:  L. James (28), Love (15), Irving (24), T. Thompson (-), J.R. Smith (3), D.Williams (-), R. Jefferson (9), I. Shumpert (5), K. Korver (-), D. Jones (7), J. Jones (-).