NBA

James Harden sorprèn amb un 'triple-doble' de bogeria

El base dels Rockets aconsegueix 53 punts, 16 rebots, 17 assistències contra els Knicks, unes xifres que ningú havia assolit mai a la Lliga

lmendiola36735951 dec 31  2016  houston  tx  usa  houston rockets guard james 170101185712

lmendiola36735951 dec 31 2016 houston tx usa houston rockets guard james 170101185712 / Erik Williams

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Quan el 2012, James Harden va deixar Oklahoma i va posar rumb a Houston, ho va fer amb algunes incògnites al voltant de la seva carrera. Deixava enrere una plantilla amb un futur brillant, que havia arribat a unes finals de la NBA al costat d’esplèndids talents com Kevin DurantRussell Westbrook i Serge Ibaka, i en la qual havia construït relacions personals molt especials. A tot això hi va girar l’esquena per llançar-se a la ventura. 

Houston va arribar amb l’etiqueta de millor sisè home de la Lliga i un futur per conquistar. Però cinc anys després, la Barba, com se’l coneix a la Lliga, sap que va prendre la decisió correcta.

En un punt de maduresa únic, el base de Los Angeles, de 27 anys, és una de les supernoves de la NBA, un jugador franquícia que es postula, partit a partit, al títol de MVP, pel qual rivalitza amb el seu excompany Russell Westbrook i amb Lebron James amb actuacions com la de la nit de Cap d’Any.

COM CHAMBERLAIN

Per acomiadar el 2016, Harden va deixar per al record una actuació descomunal: un triple-doble (53 punts, 16 rebots, 17 assistències) en la victòria dels Rockets sobre els Knicks per 129-122, que consolida l’equip texà en el segon lloc de la divisió Sud-oest a dos triomfs dels Spurs de Pau Gasol. Ningú en la història de la Lliga havia superat la barrera del 50+15+15 i aquestes xifres li permeten igualar els 53 punts del llegendari Wilt Chamberlain i aconseguir al mateix temps un triple-doble.

«Em sento molt bé amb aquesta actuació, però el mèrit és dels meus companys per anotar tirs i crear l’oportunitat i l’espai per anotar i ser qui sóc. Miro els números i és increïble. Però tota la temporada fins ara està sent increïble», va remarcar Harden, que el 2015 va discrepar obertament del premi de MVP que li van atorgar a Stephen Curry. «Sóc el millor jugador de la Lliga», va proclamar llavors. 

L’exhibició de l’estrella dels Rockets va arribar una nit després d’un altre triple doble contra els Clippers (30+10+10), el vuitè de la temporada, amb alguns dels seus rècords personals a la Lliga: el de punts (l’anterior, establert en 51 punts era de l’abril del 2015) i el de triples (9 de 16 anotats), alhora que va igualar la seva xifra d’assistències. 

Responsable directe o indirecte amb els seus punts i les seves assistències de 96 dels 120 punts del seu equip, va ser la quarta ocasió en què Harden anota almenys 50 punts en un partit, fet que l’iguala a Carmelo Anthony i Kevin Durant com el tercer jugador en actiu amb aquestes xifres. Tan sols Lebron James, amb 10, i Stephen Curry, amb 5, els superen.

Notícies relacionades

Esplèndid en el control de la pilota, consumat especialista a obtenir avantatges en les accions de pick and roll (bloqueig i continuació) i envoltat d’especialistes en el llançament exterior, com AndersonGordon o Ariza, la Barba comanda uns Rockets convertits en els nous abanderats del triple (21 de convertits de 55 d’intentats contra els Knicks) que tanquen el mes de desembre amb unes xifres de  rècord: 15-2, el millor balanç dels equips de la NBA.

En aquesta carrera per l’MVP, Westbrook va aportar un altre triple-doble a la seva temporada (17 punts, 12 rebots, 14 assistències) en la victòria dels Thunder per 114-88 sobre els Clippers, amb l’exblaugrana Álex Abrines aprofitant els seus 12 minuts per firmar quatre dels seus cinc triples. Els Grizzlies, per la seva part, van vèncer com a visitants els Kings amb tan sols 2 punts en tirs lliures i dos rebots de Marc Gasol, que es va retirar per un esquinç de turmell, tot i que no sembla que tingui gaire importància.