BÀSQUET

Pau Gasol sospesa congelar la seva esperma si va als Jocs de Rio

"La realitat del Zika és preocupant. Necessito temps per decidir", assegura el pivot barceloní sobre la seva presència a la cita olímpica

lmendiola34301627 barcelona    15 06 2016    deportes     pau gasol 160615191244

lmendiola34301627 barcelona 15 06 2016 deportes pau gasol 160615191244 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

La preocupació de Pau Gasol pel virus del Zika encara no ha desaparegut i la seva presència als Jocs de Rio segueix en l'aire, segons ha desvelat aquesta tarda el pivot barceloní en un acte públic a Barcelona, encara que la selecció espanyola de bàsquet es concentrarà d'aquí 15 dies a Madrid per iniciar la preparació de la cita olímpica.

 “Hi ha bastanta incertesa encara sobre el temps que el virus es queda en la sang i també en l'esperma de l'home”, ha indicat Gasol, que ha deixat clar que no és un tema que afecti només les dones embarassades. "No parlo només per mi. També pels meus companys. L'Organització Mundial de la Salut va duplicar el temps de precaució per tenir relacions sexuals de quatre a vuit setmanes ¿Qui sap si no pot passar a 12?”, es pregunta, abans de deixar oberta la porta a la possibilitat de congelar la seva esperma. “Congelar l'esperma és una mesura de precaució que la recomana qualsevol metge que entengui aquest virus. És una opció si finalment vaig als Jocs”, ha admès Gasol, quan li han preguntat que aquesta havia sigut una decisió del saltador de longitud britànic Greg Rutherford.

”Estic molt atent als avanços que apareixen cada dia, però segueixo meditant sobre això. Ara mateix no sé si estic més a prop d'anar-hi o de no anar-hi", ha remarcat Gasol, per aclarir que és una amenaça que els esportistes no es poden prendre a la lleugera. “M'ha agradat la conscienciació general que ha despertat la meva intervenció. Per aquest costat, estic content i orgullós del pas que vaig fer, però la realitat segueix sent preocupant”, ha indicat el jugador de la NBA, que ha afegit que els riscos hi seguiran sent per més que es minimitzin.

FUTUR PER DECIDIR

Notícies relacionades

"No sé quan em decidiré: serà abans que comenci la concentració de la selecció, però no sé quants dies abans. És que la meva decisió pot influir els meus companys. Que tinc una responsabilitat i per això demano temps. Cada dia apareixen informacions noves sobre el virus i les coses poden canviar d'un dia a l'altre”, ha explicat en la presentació de la 12a edició de la Pau Gasol Academy, un campus d'estiu que reunirà al voltant de 200 nois i noies de totes les edats a les instal·lacions de l’Hospitalet Nord.

Sobre el seu futur, Gasol ha deixat clar que la seva intenció és seguir a la NBA i ha descartat un retorn immediat a Europa. “He jugat a un bon nivell aquests dos últims anys, la Lliga està vivint una època d'expansió i vull aprofitar-la”, ha puntualitzat, encara que no ha aclarit el seu destí. "No sé encara on jugaré. Puc seguir a Chicago o canviar, no ho sé. De fet, fins a l'1 de juliol cap franquícia em pot trucar. Però espero solucionar-ho com més aviat millor, per no estar tot l'estiu pendent del tema”.