Pau Gasol: "Estic valorant no anar als Jocs de Rio pel Zika"

El pivot català demana als estaments internacionals que informin dels riscos que hi pugui haver per als atletes i les seves famílies

 

  / AP / DARREN HAUCK

2
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

Quan falten poc més de dos mesos perquè comenci la cita de Rio de Janeiro són molts els atletes que no tenen clara la seva presència. És el cas de Pau Gasol, l'expivot català dels Bulls, que es planteja no anar a la ciutat brasilera per por del Zika, cosa que també s'estén a les famílies dels esportistes que no volen posar en risc la seva salut.

“Estic valorant no anar-hi pel Zika. Espero que els comitès olímpics i les organitzacions mundials de salut informin dels riscos que hi hagi al Brasil. Això és el que hauria de passar. Per la meva part em sento responsable de conscienciar i d'informar”. Així de rotund s'ha mostrat Pau en una roda de premsa aquest dilluns.

El jugador considera que l'amenaça del Zika és més gran del que s'afirma per part de les autoritats esportives. Pau està convençut que ha de primar la salut d'esportistes i familiars per sobre de tot.

Pau Gasol

expIvot dels bulls

Tinc informació privilegiada. He contactat amb biòlegs que treballen en això i hi ha disparitat d'opinions"

“Tinc informació privilegiada, ja que he contactat amb biòlegs que treballen en això. Hi ha disparitat d'opinions i fins i tot es parla de la possibilitat que els Jocs siguin moguts”, ha manifestat Pau. També s'ha referit a l'augment d'altres virus perillosos: “Tampoc es parla del virus del dengue, que ha augmentat en un 320%”.

SITUACIÓ GREU

Notícies relacionades

“La situació és greu i el debat està obert. Ja veurem què passa. L'important és que hi hagi informació per als atletes i per als seus familiars. Hi ha esportistes que s'estan plantejant si hi van pel risc i pels seus futurs fills, ja que el Zika afecta el fetus. No m'estranyaria que alguns atletes decidissin no posar en risc les seves vides ni les de les seves famílies. Tot això ho he parlat amb alguns dels meus companys”, ha apuntat l'expivot dels Bulls.

EL FUTUR DE PAU

Pau Gasol

expivot dels bulls

El meu futur pinta bé. Valoraré les condicions del projecte i la il·lusió que em transmeti l'equip. San Antonio és un equip interessant"

L'altre punt d'interès de la cita era conèixer el futur de Pau, cosa que ell mateix desconeix. Malgrat aquesta incertesa, assegura que “pinta bé”. “L'1 de juliol els equips poden començar a contactar amb mi i prendrem una decisió després de valorar el projecte, les condicions, la qualitat de vida a la ciutat i, sobretot, la il·lusió que em transmeti l'equip”, ha declarat Pau, que ha admès que el San Antonio Spurs “és un equip interessant”.