NBA

Lebron regna a l'Est amb Cleveland

Els Cavs lluitaran per l'anell després d'eliminar els Raptors, en la que serà la sisena final consecutiva de la seva estrella

  / AFP / VAUGHN RIDLEY

 
lmendiola34067064 toronto raptors guard kyle lowry reaches for a loo160528190156

/

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

Lebron James tornarà a ser protagonista d’una final de la NBA. Serà la setena de la seva carrera, adornada amb dos anells, la sisena consecutiva (quatre amb Miami, dues amb Cleveland), una marca que no es vivia a la Lliga des de l’aclaparador domini de Bill Russell amb els Celtics en la dècada dels 60. La història del rei de l’Est es continua escrivint amb lletres daurades.

L’aler de 31 anys va ser determinant perquè els Cavaliers vencessin els Raptors en el sisè partit de la final de l’Est (113-87), el definitiu 

4-2. Lebron va aparèixer en tota la seva grandesa (33 punts, 11 rebots, 6 assistències) i va acabar amb les poques esperances que encara tenia la franquícia de Toronto, al mateix temps que va tornar a acostar el somni de l’anell per a Cleveland, una de les poques ciutats als Estats Units que compta amb tres equips professionals i viu una sequera de títols des de fa més de mig segle. Aquesta serà la seva tercera oportunitat, després de la final perduda fa un any contra els Warriors, i la del 2007, en la qual van acabar sent escombrats pels Spurs (4-0).

«Sé quines són les aspiracions de la ciutat i també les aspiracions dels nostres aficionats», reconeixia al final del partit un emocionat Lebron James, nascut a la petita localitat d’Akron, a poc més de 60 quilòmetres de Cleveland. «La ciutat ha estat anhelant un campionat i crec que tenim l’equip i el talent adequat per donar-l’hi», va proclamar el tècnic Tyronn Lue, que va arribar a la banqueta dels Cavs a mitja temporada per substituir un discutit David Blatt, i que ha acabat convencent tothom amb la seva aposta.

EL ‘BIG THREE’

Al mes de gener, els Cavaliers van patir un duríssim correctiu a la seva pròpia pista, el Quicken Loans Arena en la visita dels Warriors, que els van passar per sobre amb un 98-132. «Ens queda molt camí per convertir-nos en un equip campió», es va lamentar Lebron James després d’una derrota que va accelerar la destitució de Blatt i l’arribada de Lue. «Hem recorregut un llarg camí des d’aleshores i estic convençut que encara tenim molt marge de millora», es va congratular l’estrella dels Cavs després de deixar a la cuneta el seu tercer rival en els play-off, camí d’una nova final.

Notícies relacionades

El pas endavant dels Cavaliers no és només la contundència de Lebron James, concentrat en la seva missió de sumar un nou anell a la seva carrera, que l’acosti als més grans de la història. També el rendiment dels altres dos integrants del Big Three de Cleveland:  Kyrie Irving i Kevin Love. El base australià va aportar 30 punts i 9 assistències. Kevin Love va acabar amb 20 punts i 12 rebots. Entre tots tres van sumar només dos punts menys que tots els Raptors, rendits a l’efectivitat ofensiva del seu rival. Els Cavs van tornar a mostrar-se molt efectius des del triple amb 17 de 31 llançaments, amb un paper clau de J. R. Smith en aquest apartat (5 de 8).

«Tant Kyrie (Irving), que ha trigat set mesos a tornar a les pistes després de la seva lesió, com Kevin (Love) han demostrat el seu compromís i han fet un pas endavant. Sense ells no seria possible ser on som ara mateix», va sentenciar Lebron. 

Temes:

LeBron James