LA JORNADA DELS ESPANYOLS

Pau Gasol amenaça un altre rècord de Michael Jordan

L'ala pivot de Sant Boi firma el seu 12è doble-doble consecutiu en la victòria dels Bulls davant els Magic (97-98)

Triomfs dels Grizzlies de Marc Gasol davant els Hawks (94-88) i dels Thunder d'Ibaka contra els Clippers (131-108)

2
Es llegeix en minuts

Bona jornada per als jugadors espanyols aquest diumenge a la NBA, amb victòries dels germans Pau Gasol, que va anotar la cistella decisiva, i el seu germà Marc, així com dels nacionalitzats Nikola Mirotic Serge Ibaka.

Una vegada més, el Pau va demostrar que és el líder dels Bulls de Chicago, ja que gràcies al seu mat a falta de 9,4 segons, després de fallar Derrick Rose un tir a cistella, el seu equip va vèncer a domicili els Magic d'Orlando (97-98). L'ala pivot de Sant Boi no només va anotar la cistella guanyadora, també una gran defensa sobre el pivot suís Nikola Vucevic en l'última possessió de pilota dels Magic i va capturar el rebot amb què es va esgotar el temps reglamentari.

25 punts i 15 rebots de Pau

En 37 minuts, va aconseguir el seu doble-doble número 33 d'aquesta temporada (líder de la Lliga) i el 12è consecutiu, que amplia la seva millor marca com a professional, a l'anotar 25 punts (segon màxim encistellador de l'equip) i aconseguir 15 rebots, que el van deixar de líder en aquesta faceta del joc. En les últimes 35 temporades, Gasol és el segon que ha aconseguit un doble-doble en 12 partits consecutius després del llegendari Michael Jordan, que en va firmar 15 en el curs 1988-1989.

El gran dels germans Gasol va encistellar 10 de 16 tirs de camp, 5 de 6 des de la línia de personal, va entregar quatre assistències, va recuperar una pilota i va posar un tap. "Hem començat a jugar com ho volíem fer, però al final gairebé es converteix en un altre pas enrere", va declarar a l'acabar el partit, després d'admetre la pèrdua d'un avantatge de 16 punts. "L'important al final és que hem aconseguit la victòria", va assenyalar.

En el mateix partit, Mirotic només va rebre tres minuts d'acció per part de l'entrenador Tom Thibodeau. El montenegrí se'n va anar de la banqueta sense fer cap tir de camp, però va capturar un rebot i va donar una assistència.

Doble-doble també del Marc

Marc ha tingut més minuts, i va aconseguir un doble-doble de 16 punts i 10 rebots que van permetre als Grizzlies de Memphis imposar-se als Hawks d'Atlanta (94-88). El mitjà dels germans, que va vèncer en el duel individual que va mantenir amb el pivot dominicà Al Horford, va disputar 36 minuts i va aconseguir el seu 14è doble-doble de la temporada.

L'ala pivot de Sant Boi va encistellar 6 de 14 tirs de camp, va estar perfecte en els de personal amb 4 de 4, va aportar 10 rebots defensius, va entregar tres assistències i va posar dos taps. "Aquestes victòries són les que eleven la moral, però a la vegada t'exigeixen lluitar cada dia més, si ens volem mantenir a dalt de tot. Vam fer un pas més en la bona direcció, però queda molta Lliga", va comentar després del partit.

Rubio i Claver, sense minuts

Notícies relacionades

Per la seva part, els Thunder d'Oklahoma City van tombar Los Angeles Clippers (131-108), una victòria important en què Ibaka va participar amb 13 punts. En 30 minuts, l'hispanocongolès va encistellar 3 d'11 tirs de camp, un de 5 triples i 6 de 7 des de la línia de personal. A més, va aconseguir cinc rebots, va entregar una assistència, va recuperar una pilota i va posar dos taps.

Ricky Rubio no va jugar per decisió de l'entrenador dels Timberwolves de Minnesota, que van derrotar els Pistons de Detroit (101-112). Dissabte el base del Masnou va tornar a la pista després de gairebé tres mesos de baixa per lesió amb una bona actuació davant els MemphisVíctor Claver tampoc va jugar amb els Trail Blazers de Portland, que van firmar un triomf davant els Rockets de Houston (98-109).