LA TEMPORADA REGULAR DE LA NBA

Ricky torna a sentir-se decisiu

El base dels Wolves sentencia els Grizzlies de Marc Gasol amb 8 punts en els dos últims minuts

Ricky Rubio tracta d’avançar amb la pilota davant Mike Conley, en el partit que ha enfrontat els Timberwolves i els Grizzlies.

Ricky Rubio tracta d’avançar amb la pilota davant Mike Conley, en el partit que ha enfrontat els Timberwolves i els Grizzlies. / AP / JIM MONE

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA
BARCELONA

Després d'una temporada que se li escorre entre els dits per culpa d'un fort esquinç de turmell que l'ha mantingut 88 dies de baixa i 42 partits allunyat de les pistes, Ricky Rubio necessitava una bona nit per rescabalar-se. Per sentir-se una altra vegada jugador. I ho va aconseguir contra els Memphis Grizzlies, el segon classificat de la Conferència Oest. L'equip de Marc Gasol va sortir derrotat del Target Center de Minneapolis per 90-89.

El mèrit de la victòria se'l va emportar, en gran part, Ricky, que, amb el partit força encarrilat per als visitants quan faltaven 1.47 minuts

(78-85), es va atorgar el paper d'estrella i va decidir per als Timberwolves a l'encadenar dos triples, dos tirs lliures i dos robatoris de pilota.

«Moments com aquest reflecteixen tot el treball que he fet durant la rehabilitació, val molt. És tot el que demano, estar sa i treballar fort, perquè treballo per a aquests moments. Per això estimo el bàsquet, per moments així», va explicar Ricky Rubio ja en la conferència de premsa, convertit en l'heroi de la vetllada.

Entrenador personal

Els números de Ricky en el tercer partit des que va reaparèixer van ser esplèndids: 17 punts, amb 6 de 12 en tirs de dos i 3 de 4 en triples, a més de 5 rebots i 5 assistències. Aquestes xifres són el reflex del conscienciós treball que ha fet el jugador del Masnou durant l'estiu i en aquests tres últims mesos amb el seu entrenador personal de tir, Mike Penber-thy, incorporat a l'organigrama tècnic dels Wolves. Els resultats comencen a apreciar-se.

«He estat sis setmanes treballant amb Mike i m'he sentit bé. Aquest és el secret. No és tant la qualitat que tinguis com el que sentis treballant amb el teu entrenador», va remarcar el jugador.

Notícies relacionades

Quan faltaven sis minuts, Ricky es va endur un ensurt després d'un robatori de pilota que va tancar amb una entrada a cistella en què va tornar a fer-se mal a la cama esquerra. El base se'n va anar de seguida al vestidor i, per un moment, es va témer que pogués ressentir-se de l'esquinç de turmell.

Però al cap d'un parell de minuts va tornar a la pista entre l'ovació del públic i el seu retorn va ser clau per canviar la sort dels Wolves, amb dos triples, un robatori decisiu i dos tirs lliures que van condemnar els Grizzlies. En l'equip de Memphis, que va veure truncada una ratxa de vuit triomfs seguits, Marc Gasol va acabar amb 15 punts, 3 rebots i 2 assistències.