LA JORNADA DELS ESPANYOLS A LA NBA

Nit triomfal de Ricky Rubio a costa de Marc Gasol

Els Timberwolves derroten els Grizzlies de Gasol (90-89)

Els Knicks de Calderón van perdre amb els Nets (90-88) i els Thunder d'Ibaka també van caure davant els Pelicans (113-116)

Marc Gasol, de Grizzlies, intenta bloquejar Ricky Rubio, dels Timberwolves, durant un partit de la NBA al Target Center de Minneapolis.

Marc Gasol, de Grizzlies, intenta bloquejar Ricky Rubio, dels Timberwolves, durant un partit de la NBA al Target Center de Minneapolis. / CRAIG LASSIG (EFE)

3
Es llegeix en minuts

Gran duel el que van protagonitzar el base Ricky Rubio i el pivot Marc Gasol amb els seus respectius equips, els Timberwolves de Minnesota i els Grizzlies de Memphis, que es va decantar a favor dels primers, gràcies a les genialitats del jugador del Masnou, que va ser decisiu.

Encara que el partit era tot just el tercer que jugava Rubio des que va tornar recuperat de la greu lesió que va patir al turmell esquerre el novembre passat, s'esperava que fos el que millor pogués demostrar el nivell de joc del base titular dels Timberwolves. El resultat no podria haver estat més gratificant per a tots, però especialment per a Rubio, que va ser el jugador clau en la victòria aconseguida pels Timberwolves 90-89 contra els Grizzlies, el segon millor equip de la Conferència Oest, que van veure tallada una ratxa de vuit triomfs consecutius.

RUBIO: "LA REHABILITACIÓ HA VALGUT LA PENA"

Rubio va encistellar dos triples decisius i va sentenciar amb els dos llançaments des de la línia de personal quan faltaven 10,2 segons per jugar-se en el que va ser la desena victòria de la temporada dels Timberwolves (10-40), que comparteixen la pitjor marca de la lliga amb els Knicks de Nova York. "Moments com aquest reflecteixen tot el treball dur que he estat posant en la meva rehabilitació i confirmen que ha valgut la pena", va declarar Rubio, que va avabar el partit amb una aportació de 17 punts, cinc rebots, cinc assistències, tres recuperacions de pilota i tres pèrdues.

El jugador del Masnou va disputar 26 minuts, en què va anotar 6 de 12 tirs de camp, inclosos 3 de 4 triples, i en va encertar 2-2 des de la línia de personal. "He tornat i estic a punt per jugar al màxim. Això és tot el que demano. Quan treballo dur, treballo per a aquesta mena de moments, estar jugant i disfrutant del bàsquet. Per això m'encanta el bàsquet, per moments i partits així", va assenyalar Rubio.

Marc Gasol no va poder, tot i fer 15 punts, contrarestar la inspiració i brillantor del seu company a la selecció espanyola. El germà mitjà dels Gasol va compartir amb Rubio diversos minuts de conversa abans que comencés el partit. Gasol va anotar 6 de 9 tirs de camp de camp i va estar perfecte 3-3 des de la línia de personal, però no va tenir protagonisme en les accions dins de la pintura al capturar tres rebots i donar dues assistències. Gasol va estar millor en defensa al recuperar tres pilotes, no perdre'n cap i fer un tap.

CALDERÓN I IBAKA, A LES PORTES DE LA VICTÒRIA

Notícies relacionades

Un altre base, José Manuel Calderón, també va mostrar el seu millor toc de canell en els tirs des de fora del perímetre a l'anotar 3 de 4 triples, però no va poder evitar que el seu equip, els Knicks de Nova York, perdessin com a visitants (90-88) amb els Nets de Brooklyn. Calderón va jugar 33 minuts, va encistellar 6 d'11 tirs de camp, va capturar quatre rebots, va repartir set assistències --líder de l'equip--, i va recuperar una pilota.

D'altra banda, l'ala pivot hispanocongolès Serge Ibaka també es va quedar a les portes de la victòria després que el seu equip, els Thunder d'Oklahoma City, perdessin a la seva pista (113-116) amb els Pelicans de Nova Orleans. Ibaka va aportar 10 punts en els 36 minuts que va jugar fins que quan faltaven 3:06 per al final va ser eliminat per sis faltes personals. El jugador internacional espanyol va anotar 4 de 8 tirs de camp, inclòs 1 de 3 triples, 1 de 2 des de la línia de personal, va aconseguir quatre rebots i va fer tres taps.