BÀSQUET DE RÈCORD

Kobe Bryant supera Michael Jordan com a tercer màxim encistellador de la NBA

El jugador dels Lakers suma 32.310 punts, per sobre dels 32.292 del mític esportista dels Bulls

Kobe Bryant saluda els espectadors després de batre la marca de Michael Jordan, aquest diumenge, en el partit entre els Lakers i els Timberwolves.

Kobe Bryant saluda els espectadors després de batre la marca de Michael Jordan, aquest diumenge, en el partit entre els Lakers i els Timberwolves. / AP / ANN HEISENFELT

1
Es llegeix en minuts

L'escorta Kobe Bryant, de Los Angeles Lakers, s'ha convertit aquesta matinada amb 32.310 punts en el tercer màxim encistellador en la història de la NBA al superar el llegendari Michael Jordan. Bryant, de 36 anys, dinovena temporada a la NBA i amb els Lakers, ha superat el rècord de Jordan en el segon període del partit que l'equip angelí ha disputat al Target Center, de Minneapolis, davant els Timberwolves.

L'estrella dels Lakers havia arribat al partit vuit punts per sota dels 32.292 que tenia Jordan, i els ha aconseguit quan faltaven 5.24 minuts del segon quart amb el primer tir que ha fet des de la línia de personal i amb el segon ha superat la marca de l'exjugador dels Bulls de Chicago.

Bryant, que sempre va tenir Jordan com a ídol, ha intentat emular les seves marques i èxits esportius, com ha recordat l'entrenador Phil Jackson, que els va dirigir a tots dos quan va estar al capdavant dels Bulls, amb qui va guanyar sis títols de lliga, i després amb els Lakers, amb qui també en va aconseguir cinc més.

LA MARCA DE KARL MALONE

Notícies relacionades

Tots els que han seguit la carrera de Bryant, que també té cinc títols de lliga, han assenyalat que no ha estat cap sorpresa que aquest batés la marca de Jordan perquè el jugador dels Lakers ha estat sempre un dels millors encistelladors de la lliga de bàsquet nord-americà.

Bryant va assegurar abans del partit que l'important per a ell no era batre la marca sinó la manera com ho ha aconseguit, després d'una trajectòria "increïble". Ara l'objectiu de Bryant serà atrapar l'exala pivot Karl Malone, que va aconseguir 36.928 punts i ocupa el segon lloc de la llista que encapçala l'expivot Kareem Abdul-Jabbar (38.387).