joc i probabilitats

El número 1.515 de la Grossa es ven íntegrament a Vilanova i la Geltrú

L'empat en l'assemblea de la CUP va despertar l'interès dels catalans per aquesta butlleta, però ja estava esgotada

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El 1.515 s'ha convertit en el número de la setmana. Va ser la xifra total de vots que van obtenir tant el sí com el no a Mas en l'assemblea de la CUP celebrada diumenge a Sabadell. I l'empat va provocar que el procés entrés en una voràgine de càlculs de probabilitats per les poques opcions que la votació acabés en taules. Entre l'1,44% o l'1,49% i el 0,00033, estimen els experts. Després de consultar els càlculs, alguns van pensar que és més fàcil que et toqui la Grossa de Cap d'Any--sorteig que se celebra aquest dijous--, i un número els va venir al cap: el 1.515. 

VENUT A VILANOVA I LA GELTRÚ

Un dels números que s'han esgotat en l'edició d'aquest any és precisament el 1.515, que s'ha venut íntegrament en un estanc de Vilanova i la Geltrú (el Garraf), segons ha confirmat la secretària d'Hisenda de la Generalitat, Elsa Atardi, en una entrevista a Catalunya Ràdio. El número va despertar l'interès dels jugadors de loteria després de l'empat en l'assemblea de la CUP, però el número ja estava esgotat feia dies per finestreta --100 butlletes a cinc euros cada una--. "Els telèfons de Loteries de Catalunya treien fum preguntant per aquest número", ha explicat Alardi. 

Notícies relacionades

El número de la setmana, la doble 'niña bonita', el 1.515, té el 0,0000125% de probabilitats de ser el número guanyador de la Grossa aquest 31 de desembre --ja se n'ha venut almenys una butlleta de cada un dels 80.000 números en joc--. El 1.714 està esgotat des del primer dia que va sortir a la venda en un establiment de Cervera (la Segarra).  

És més fàcil l'empat en l'assemblea de la CUP que un d'aquests números sigui el primer premi d'aquesta loteria catalana de Cap d'Any.