TENNIS OLÍMPIC

Muguruza s’acomiada de Tòquio

  • La tennista espanyola es queda sense opció de medalla després de ser eliminada en els quarts de final per la kazakh Rybakina.

Muguruza s’acomiada de Tòquio

Muguruza golpea una derecha.

1
Es llegeix en minuts

Les esperances espanyoles de medalla en el tennis femení es van esfumar aquest dimecres amb l’eliminació de Garbiñe Muguruza i Paula Badosa en els quarts de final. Un cop de calor va deixar fora de combat la tennista catalana que es va retirar asseguda en una cadira de rodes després de perdre el primer set per 6-3 davant la txeca Marketa Vondrousova, mentre hores després Muguruza, també amb problemes físics, es va acomiadar amb una clara derrota davant la kazakh Elena Rybakina per 7-5 i 6-1.

Tant Muguruza com Badosa aspiraven a arribar a les semifinals olímpiques a les quals havia arribat per última vegada Arantxa Sánchez Vicario en els Jocs d’Atlanta 96 quan va aconseguir la medalla de plata.

Muguruza va anar de més a menys en l’hora i 33 minuts que va durar el seu partit davant Rybakina. En el primer set les dues tennistes van mantenir la igualtat fins que la kazakh (20 mundial) va trencar el servei de Muguruza i es va apuntar la primera mànega.

Enfonsada

Notícies relacionades

La tennista espanyola va sol·licitar assistència mèdica abans de començar la segona mànega amb problemes musculars a les seves cames a les quals s’aplicava gel constantment en els descans. Muguruza va tenir la seva primera opció de fer ‘break’ a Rybakina en el tercer joc, però després de salvar-lo, la tennista kazakh l’hi va arrabassar a Muguruza (3-1) i va tancar el set cedint un sol joc.

La pròxima rival de Rybakina ja en la baralla per les medalles serà la suïssa Belinda Bencic, que va derrotar Anastasia Pavlyuchenkova en un dur partit a tres mànegues 6-0, 3-6 i 6-3. Les dues jugadores no s’han enfrontat mai.