Els protagonistes de la selecció

Convocatòria d’Espanya de futbol per als Jocs Olímpics 2021: llista i alineació probable

  • La llista inicial de Luis de la Fuente va tenir un canvi: el porter Álex Domínguez, lesionat, va deixar el seu lloc a Iván Villar

  • Espanya se situa en el Grup C, en el qual s’haurà d’enfrontar amb Egipte, l’Argentina i Austràlia

ENTRENAMIENTO SELECCIÓN ESPAÑOLA

ENTRENAMIENTO SELECCIÓN ESPAÑOLA / Efe / Rodrigo Jiménez (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La selecció espanyola de futbol torna als Jocs Olímpics de Tòquio nou anys després, i ja se saben els noms que ha donat Luis de la Fuente dels futbolistes que representaran el país per intentar aconseguir una medalla com a Barcelona el 1992 o a Sidney el 2000.

Els convocats

  • PORTERS: Álvaro Fernández (Osca), Unai Simón (Athletic), Iván Villar (Celta) –en substitució d’Álex Domínguez (Las Palmas).

  • DEFENSES: Òscar Mingueza (Barcelona), Jesús Vallejo (Granada), Eric Garcia (Barcelona), Pau Torres (Vila-real), Óscar Gil (Espanyol), Juan Miranda (Betis).

  • MIGCAMPISTES: Marc Cucurella (Getafe), Jon Moncayola (Osasuna), Martín Zubimendi (Reial Societat), Dani Ceballos (Reial Madrid), Mikel Merino (Reial Societat), Carlos Soler (València), Pedri (Barcelona).

  • DAVANTERS: Bryan Gil (Sevilla), Marco Asensio (Reial Madrid), Dani Olmo (RB Leipzig), Mikel Oyarzabal (Reial Societat), Rafa Mir (Wolverhampton), Javi Puado (Espanyol).

Els grups de competició

Després del sorteig que va tenir lloc el 21 d’abril, Espanya es troba al Grup C, en el qual haurà de competir també amb Egipte, l’Argentina i Austràlia. Els països que componen el Grup A són el Japó, Sud-àfrica, Mèxic i França; els del Grup B són Nova Zelanda, Corea del Sud, Hondures i Romania; i els del Grup D són el Brasil, Alemanya, la Costa d’Ivori i l’Aràbia Saudita.

Futbol sub-24

El reglament establia una edat límit de 23 anys per participar-hi; tanmateix, la FIFA va confirmar mitjançant un comunicat que el límit d’edat s’estendria fins als 24 anys: «Mantenir els criteris d’elegibilitat contemplats al principi (jugadors nascuts l’01/01/1997 o en una data posterior i tres jugadors addicionals)» , va informar el màxim organisme del futbol.

Per tant, Unai Simón, Iván Villar, Jesús Vallejo, Pau Torres, Dani Ceballos, Mikel Merino, Carlos Soler, Marco Asensio, Mikel Oyarzabal i Rafa Mir podran formar part de la plantilla d’Espanya en els Jocs.

Possible alineació

Unai Simón

Unai Simón

Òscar Mingueza

Òscar Mingueza

Eric Garcia

Eric Garcia

Pau Torres

Pau Torres

Marc Cucurella

Marc Cucurella

Zubimendi

Zubimendi

Mikel Merino

Mikel Merino

Pedri

Pedri

Dani Olmo

Dani Olmo

Rafa Mir

Notícies relacionades

Rafa Mir

Bryan Gil

Bryan Gil