Medvédev adverteix que la paciència de Moscou "s’està acabant"

"Aquests pomposos anglosaxons no volen admetre una cosa: la paciència pot acabar-se" va advertir Dmitri Medvédev. Ni tan sols el dia del seu propi aniversari va rebaixar el to a les xarxes socials l’actual vicepresident del Consell de Seguretat rus, on va apuntar que tot i que els líders occidentals creuen que Rússia "no necessita una guerra nuclear" ni una "apocalipsi", alguna gota podria arribar a fer vessar el vas de Moscou. El missatge, publicat a la xarxa russa Vkontakte, suggereix que potser algun dia els líders occidentals veuen, amb sorpresa, que hi ha "cendres candents a la ciutat mare de Rússia", és a dir, a Kíiv, la capital ucraïnesa.
La ciutat va ser fa temps la base per a la Rus de Kíev i per això té un rol especial per al nacionalisme rus que no perdona que la localitat que considera l’origen de l’Estat rus primigeni no vulgui seguir sota l’òrbita de Moscou. El to dur de l’expresident respon també al permís que alguns estats occidentals van donar o tenen al cap concedir a Kíiv per utilitzar les seves armes contra objectius estratègics dins de la mateixa Rússia, lluny del front. El primer va ser els Països Baixos, que va donar llum verda també a l’ús dels seus caces F-16. Segons va publicar The Guardian, Londres ja hauria pres la mateixa decisió, tot i que no van confirmar públicament si s’hauria autoritzat Kíiv a utilitzar els míssils Storm Shadow.
El mateix president rus Vladímir Putin ja va parlar sobre aquestes concessions a Ucraïna dijous passat, quan va advertir a l’OTAN que l’autorització per utilitzar armament occidental contra territori rus "canviaria significativament la naturalesa mateixa del conflicte". Putin va assenyalar des de la televisió pública que aquest permís no significarà sinó "la participació directa de l’OTAN, dels EUA i dels països europeus en la guerra d’Ucraïna". En repetides ocasions Moscou ha titllat Occident de ser còmplice en el conflicte.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se