Almenys nou morts en una sèrie d’atemptats al sud de Rússia

Policía en Daguestán, Rusia, tras los atentados.

Policía en Daguestán, Rusia, tras los atentados. / EP

1
Es llegeix en minuts
Àlex Bustos
Àlex Bustos

Periodista

ver +

Almenys dos grups d’homes armats van obrir foc en diversos temples religiosos i una comissaria de policia de la república russa del Daguestan, al sud de Rússia. Els terroristes van atacar ahir objectius en diverses ciutats del Caucas Nord, entre ells una sinagoga i dues esglésies. Les primeres informacions parlaven d’un sacerdot ortodox assassinat i sis agents de policia morts durant la resposta de les autoritats contra els terroristes. Entre els morts també hi ha dos dels tiradors, a més de nombrosos ferits de diversa consideració. Mitjans russos van reportar almenys 25 ferits també de diversa consideració.

Tot va començar a les sis de la tarda (les quatre a Catalunya) quan uns individus sense identificar van entrar a l’Església Ortodoxa de la Intercessió de la Beneïda Mare de Déu, a Derbent, i van degollar un religiós ortodox. Posteriorment van calar foc tant al temple on oficiava la cerimònia com en una sinagoga pròxima. Els fets van passar durant la celebració ortodoxa de la Pentecosta. Els atacants van fugir en un turisme Volkswagen Polo blanc amb matrícula 921, segons van indicar mitjans de comunicació russos.

Notícies relacionades

Les autoritats de la regió, de majoria musulmana però ètnicament diversa –en aquesta república semblant en superfície a Aragó hi viuen 81 grups ètnics diferents–, van declarar el règim d’operació antiterrorista a tot el seu territori per neutralitzar els atacants.

Simultàniament, a la capital de la regió van morir almenys 6 policies i 12 més estan ferits, segons dades del Ministeri d’Interior rus. Els atacants d’un segon grup van obrir foc contra una parada de trànsit de la policia, cosa que va ser el detonant perquè les autoritats activessin l’operació antiterrorista. Segons el diari rus Kommersant, entre els atacants hi havia dos fills del cap de la regió de Sergokalinski, Osman i Adil Omarov.

Temes:

Atemptat Rússia