Ofensiva militar

Albares diu a Israel que el dictamen judicial és «obligatori»

Albares diu  a Israel que  el dictamen judicial és «obligatori»

Alejandro Martínez Vélez - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, va voler deixar clar ahir a Israel que les ordres acordades pel Tribunal Internacional de Justícia per frenar la seva operació militar a Rafah, a l’extrem sud de Gaza, «són obligatòries».

El Tribunal Internacional de Justícia (CIJ) va exigir divendres a Israel «aturar immediatament» la seva ofensiva militar a Rafah i li va ordenar «garantir l’accés sense impediments» a la Franja de «qualsevol missió» que busqui investigar les denúncies per genocidi contra les autoritats israelianes.

«Les mesures cautelars de la CIJ, inclòs el cessament de l’ofensiva d’Israel a Rafah, són obligatòries», va manifestar, com ja va emfatitzar divendres el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres. «Exigim la seva aplicació», va reclamar en un missatge publicat en el seu compte a X.

En paral·lel, un alt funcionari israelià va declarar ahir que el Govern té la «intenció» de reprendre «aquesta setmana» les negociacions per intentar obtenir l’alliberament dels ostatges que van ser segrestats el 7 d’octubre per Hamàs i retinguts des d’aleshores a Gaza.

Reprendre el diàleg

Notícies relacionades

«Existeix la intenció de reprendre les converses aquesta setmana i hi ha un acord», va declarar a l’AFP sota condició d’anonimat després que representants nord-americans i israelians es reunissin a París.

El funcionari israelià no va donar-ne més detalls, però els mitjans de comunicació del seu país van indicar que el cap del Mossad, David Barnea, va acordar durant unes reunions a París amb el director de la CIA, Bill Burns, i el primer ministre qatarià, Mohammad bin Abdulrahman al-Thani, els dos representants de països mediadors, un nou marc per a les estancades negociacions que tenen per objectiu aconseguir l’alliberament dels ostatges que encara es mantenen amb vida a Gaza.