Veto als serveis als palestins

Càstig al consolat espanyol a Jerusalem

Càstig al consolat espanyol a Jerusalem
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre israelià d’Exteriors, Israel Katz, va anunciar ahir que ha donat ordres per tallar la connexió entre l’ambaixada d’Espanya a Tel Aviv i els palestins, així com prohibir al consolat espanyol a Jerusalem "prestar serveis als palestins". Katz va anunciar que el motiu d’aquesta decisió és el reconeixement d’Espanya a l’Estat palestí i la "crida antisemita" de la vicepresidenta del Govern espanyol, Yolanda Díaz, que va tancar aquesta setmana un discurs amb l’eslògan propalestí "des del riu fins al mar".

Notícies relacionades

"Si aquesta persona ignorant i plena d’odi vol entendre el que realment busca l’islam radical, que vagi a aprendre sobre els 700 anys de domini islàmic a al-Àndalus, en el que avui és Espanya", va afirmar Katz en un missatge en el seu compte de X amb referència a la vicepresidenta i ministra de Treball.

Després de l’anunci del reconeixement d’Espanya, la vicepresidenta i líder de Sumar va publicar l’endemà un vídeo a les xarxes socials de suport al reconeixement de l’Estat palestí en el qual va afirmar: "Palestina serà lliure des del riu fins al mar", un lema de la causa palestina que Israel considera antisemita perquè diuen que porta implícita la desaparició del seu Estat. "Aquesta expressió és una crida clara a l’eliminació d’Israel, fomentant l’odi i la violència", va lamentar ahir l’ambaixadora israeliana a Espanya, Rodica Radian-Gordon, crítiques que també van venir de les comunitats jueves a Espanya.