Aprovació legislativa

Els EUA ajudaran amb 95.000 milions de dòlars Israel, Ucraïna i Taiwan

Biden exigeix al Govern de Netanyahu que permeti l’entrada a Gaza de l’assistència humanitària de Washington

Els EUA ajudaran amb 95.000 milions de dòlars Israel, Ucraïna i Taiwan

Idoya Noain

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Després de mesos als llimbs per les guerres intestines republicanes, l’última partida d’ajuda dels Estats Units a Ucraïna, de gairebé 61.000 milions de dòlars, va rebre finalment ahir la llum verda al Congrés. L’aprovació representa no només un alleujament per a Kíiv davant la invasió de Rússia, sinó una important victòria per a Joe Biden.

Tres dies després que la Cambra baixa aprovés aquesta assistència, així com dos paquets més de 26.400 milions per a Israel i 8.100 milions per a Taiwan i la regió de l’Indopacífic, el Senat va ratificar el paquet general de 95.300 milions de dòlars amb 79 vots a favor i 18 en contra. Ara Washington accelerarà les transferències d’armes a Ucraïna, que el Departament de Defensa està preparat per començar a enviar aquesta mateixa setmana. "Aquesta legislació crítica farà la nostra nació i el món més segur així que donem suport als nostres amics que es defensen de terroristes com Hamàs i tirans com Putin", va manifestar Biden. Rússia va contestar fins i tot abans que es produís la votació amb una amenaça d’intensificar els atacs a Ucraïna com a resposta al suport reforçat de Washington i altres aliats.

Picada d’ullet a Donald Trump

A més, i juntament amb una nova ronda de sancions a l’Iran o la confiscació de béns congelats a Rússia per finançar part de l’ajuda a Ucraïna, la legislació fa una picada d’ullet a una petició que va realitzar l’expresident i candidat republicà Donald Trump i té una provisió que estableix que els 9.500 milions d’ajuda econòmica a Kíiv estiguin formulats com un préstec. Qui sigui president el 2026, no obstant, podrà perdonar la devolució a partir de llavors segons la llei.

Notícies relacionades

Biden va exigir també al Govern israelià que permeti l’entrada a la Franja de Gaza de la nova ajuda humanitària als palestins que acaba d’aprovar el Congrés nord-americà. "Israel ha d’assegurar-se que aquesta ajuda arribi als palestins de Gaza sense demora", va dir a la Casa Blanca. En concret, aquesta legislació inclou 26.400 milions en ajuda militar a Israel i assistència humanitària per a civils en zones de conflicte, inclosa la Franja de Gaza, que està en risc de fam.

Biden va afegir que aquesta ajuda destinada a Gaza anirà a parar en mans de "persones innocents que estan patint greument les conseqüències del que Hamàs va iniciar" amb el seu atac del 7 d’octubre contra Israel, en el qual van morir 1.200 persones i 230 més van ser segrestades. El president dels EUA, no obstant, va reiterar el seu suport al seu principal aliat al Pròxim Orient. "El meu compromís amb Israel és infrangible", va emfatitzar el líder nord-americà.

Temes:

Gaza Govern Israel