Zones en conficte

El Congrés dels EUA aprova l’ajuda a Ucraïna, Israel i Taiwan

60.000 dels 95.000 milions de dòlars s’enviaran a Kíiv per comprar material bèl·lic

El Congrés dels  EUA aprova l’ajuda a Ucraïna, Israel i Taiwan

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

No hi va haver sorpreses d’última hora. Després de mesos de retard, la Cambra de Representants dels EUA va aprovar finalment ahir, de manera separada i amb una àmplia majoria, els paquets d’ajuda financera destinats a Ucraïna, Israel i Taiwan. Un total de 95.000 milions de dòlars destinats als tres països aliats dels EUA que afronten conflictes armats o pressió de part dels seus veïns. D’aquesta xifra, 60.000 milions s’enviaran al Govern de Kíiv i seran destinats a l’adquisició de material bèl·lic, en un moment de conflictes per a l’Exèrcit ucraïnès davant l’empenta de Rússia.

El paquet legislatiu, que es va votar de forma separada, haurà de ser remès ara al Senat, que al seu torn el sotmetrà a escrutini, perquè finalment sigui rubricat pel president dels Estats Units, Joe Biden, i posteriorment promulgat. En el moment de la votació, representants del Partit Demòcrata van ensenyar banderes ucraïneses, cosa que va ser advertit pel president de l’assemblea Michael Johnson, que va qualificar el gest com una "falta de decòrum".

Notícies relacionades

Agraïment

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, es va mostrar "agraït" per l’aprovació per part de la Cambra de Representants d’aquest paquet d’ajuda. El "vital" paquet impedirà ara, segons el mandatari, que la guerra "continuï expandint-se", alhora que "salvarà milers i milers de vides i ajudarà les dues nacions a ser més fortes", va escriure a la xarxa social X (abans Twitter). El cap de l’OTAN, Jens Stoltenberg, va celebrar també la decisió.