Primer judici penal a l’expresident dels EUA

Trump seurà al banc dels acusats el dia 15 pel cas Stormy Daniels

El republicà aconsegueix, en canvi, veure reduïda a 175 milions la fiança en un cas civil per frau i guanya 10 dies per dipositar-la

Trump seurà al banc dels acusats el dia 15 pel cas Stormy Daniels

BRENDAN MCDERMID / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Dos tribunals a Nova York van donar ahir una notícia freda i una de calenta a Donald Trump, l’expresident dels Estats Units i candidat de fet dels republicans de cara a les eleccions presidencials del pròxim novembre.

La derrota va arribar en un dels quatre casos penals que enfronta Trump: el que va plantejar el fiscal de districte de Manhattan, Alvin Bragg, i que té en el seu centre la falsificació de documents per ocultar els pagaments a Stormy Daniels, que es van fer just abans de les eleccions del 2016 per silenciar les al·legacions de l’estrella porno d’una relació sexual amb Trump.

El jutge Juan Merchan va frenar les tàctiques dilatòries de la defensa de Trump, que enfronta 34 càrrecs, i va ratificar que el procés judicial s’iniciarà amb la selecció del jurat el 15 d’abril. Serà el primer cop en la història dels EUA que algú que ha ocupat el Despatx Oval seu al banc dels acusats en una causa penal.

Notícies relacionades

Les bones notícies per a l’expresident es van produir, mentrestant, en la justícia civil. Un tribunal d’apel·lacions va accedir a reduir de 454 milions de dòlars a 175 milions la fiança que Trump ha de dipositar per cobrir la sanció multimilionària que se li va imposar després de ser condemnat per frau. La cort li ha donat, a més, 10 dies més per poder fer aquest dipòsit, que inicialment havia d’haver entregat ahir.

La decisió és un salvavides significatiu per a Trump, que corria el risc que la fiscal general de Nova York, Letitia James, li comencés a congelar els comptes o li posés en marxa embargaments de les propietats.

Temes:

Donald Trump