Casa reial britànica

Una foto oficial manipulada de Middleton atia les especulacions sobre la seva salut

"Com molts fotògrafs aficionats, experimento amb l’edició. Volia expressar les meves disculpes per qualsevol confusió", diu la princesa

Carles III va participar ahir a través d’un vídeo en l’acte de la Commonwealth a Westminster 

Una foto oficial manipulada de Middleton atia les especulacions sobre la seva salut

Lucas Font

3
Es llegeix en minuts
Lucas Font
Lucas Font

Corresponsal.

ver +

Les especulacions sobre l’estat de salut de la princesa de Gal·les, Kate Middleton, no paren d’augmentar al Regne Unit. L’última polèmica ha sorgit arran de la publicació de la primera fotografia oficial de la princesa des que va ser sotmesa a una operació abdominal a mitjans de gener. Una imatge que va resultar haver sigut manipulada i que va ser retirada de les principals agències de notícies internacionals. La dona del príncep Guillem va mirar ahir d’apaivagar els rumors poc després amb un missatge en les xarxes socials, en què reconeixia haver editat ella mateixa la instantània per la seva afició per la fotografia.

"Com molts fotògrafs aficionats, de tant en tant experimento amb l’edició. Volia expressar les meves disculpes per qualsevol confusió que hagi causat la foto familiar que vam compartir. Espero que els que el celebrin hagin tingut un bon Dia de la Mare", va dir la princesa a X. La captura, en què una somrient Kate apareix a la residència familiar de Windsor envoltada dels seus tres fills, va ser feta presumptament pel príncep Guillem a principis de la setmana passada. Però les imperfeccions de la imatge –la més evident, a la màniga del jersei de la filla dels prínceps, la princesa Charlotte– van obligar Middleton a reconèixer l’error.

La falta de transparència sobre la situació de Kate –de la seva intervenció quirúrgica amb prou feines es van donar detalls– s’ha evidenciat encara més després de la negativa del palau de Kensington –encarregat de gestionar l’agenda dels prínceps de Gal·les– a entregar la fotografia original. Les úniques captures fiables que s’han publicat fins ara de la princesa s’han difós de manera no oficial, inclosa la imatge captada ahir, junt amb el príncep Guillem, a la part posterior d’un vehicle en direcció al centre de Londres. El seu equip de comunicació va confirmar poc després que Kate es dirigia a una cita privada. L’episodi ha suposat un nou cop de prestigi per a una institució molt debilitada des de principis d’any, amb la cancel·lació de l’agenda oficial de Kate almenys fins a Setmana Santa i la retirada del Rei, Carles III, de la vida pública després de ser diagnosticat d’un càncer al febrer. Tots els membres de la família reial en actiu, inclòs el príncep Guillem i la reina Camil·la, van assistir ahir a l’acte de commemoració del dia de la Commonwealth per demostrar que la monarquia continua complint les seves obligacions, tot i que les preguntes sobre qui està al timó de la institució continuen en augment.

Notícies relacionades

Els principals dubtes estan en la capacitat de Camil·la i Guillem per fer front a tots els compromisos reials. El príncep de Gal·les ja es va absentar de la vida pública després de l’operació de la seva dona i va cancel·lar la seva assistència a un acte a la capella de Sant Jordi, al castell de Windsor, a finals de febrer per "motius personals". La Reina, per la seva banda, va estar uns dies de vacances la setmana passada per desconnectar d’una agenda carregada d’actes oficials, a causa de la retirada del seu marit.

Malgrat la seva retirada dels actes oficials, Carles III ha mirat de mantenir-se present i mostrar que segueix la seva agenda privada amb normalitat. Ahir va comparèixer en l’acte de la Commonwealth, celebrat a l’abadia de Westminster, amb un missatge gravat en vídeo, alhora que la publicació d’imatges seves ha sigut recurrent des que se li va diagnosticar la malaltia.