Open Arms segueix a Xipre a l’espera de poder salpar cap a Gaza

Open Arms segueix a Xipre a l’espera de poder salpar cap a Gaza

Ap

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El vaixell de l’oenagé catalana Open Arms va retardar ahir almenys fins avui la seva sortida cap a Gaza per portar 200 tones de menjar amb l’objectiu d’alleujar la fam que pateix la Franja, després de cinc mesos de guerra entre Israel i Hamàs, segons va assenyalar una de les entitats organitzadores de l’enviament d’aliments.

El barco, amarrat al port xipriota de Làrnaca, no va sortir ahir, segons va confirmar Linda Roth, de l’equip de comunicació de World Central Kitchen, l’oenagé fundada pel reconegut xef espanyol José Andrés, i que és responsable d’aquest operatiu junt amb Open Arms. "Estem esperant les circumstàncies apropiades", va indicar. Hi ha diversos factors que conflueixen a l’hora de determinar el moment de sortida, des de les condicions meteorològiques i l’estat del mar a les garanties de seguretat i els permisos per part d’Israel.

200 tones d’aliment

Notícies relacionades

L’embarcació estava preparada per salpar des d’ahir, per traslladar 200 tones d’aliments com farina, arròs i llaunes de tonyina a Gaza, que seran repartides sobre el terreny per World Central Kitchen.

El Ministeri d’Afers Estrangers de Xipre havia indicat que el pla era que el barco salpés el cap de setmana. La iniciativa fa mesos que està en preparació i el barco fa des de mitjans de febrer que està atracat al port xipriota de Làrnaca.