Crims de guerra. Amnistia Internacional

AI demana investigar quatre bombardejos a Gaza

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’organització Amnistia Internacional va reclamar ahir que s’investiguin com a possibles crims de guerra quatre atacs executats al desembre i gener per l’Exèrcit d’Israel contra la ciutat de Rafah, al sud de la Franja de Gaza, que van deixar prop de 100 civils morts, entre ells més de 40 nens.

Notícies relacionades

L’oenagé va indicar que els quatre atacs –tres al desembre i un al gener– van arribar a diversos edificis a la ciutat, on resideixen en l’actualitat 1,4 milions de palestins, inclosos prop d’1,2 milions desplaçats des d’altres zones de Gaza. Els bombardejos van deixar 95 civils morts, entre ells 42 menors.

Així, va recalcar que no ha trobat "cap indici" que els llocs atacats poguessin considerar-se "objectius militars legítims" ni que les persones que eren als edificis fossin "objectius militars", per la qual cosa va recalcar que tem que fossin atacs "directes" contra civils que, per tant, haurien de ser investigats com a crims de guerra. Amnistia va posar èmfasi que, tot i que la intenció de l’Exèrcit d’Israel hagués sigut atacar objectius militars a la zona, "és evident que no hi va haver distinció entre objectius militars i béns de caràcter civil", cosa que revelaria que aquests bombardejos haurien tingut una naturalesa indiscriminada. La directora general d’Investigació, Incidència, Política i Campanyes d’Amnistia Internacional, Erika Guevara Rosas, va dir que "famílies senceres van ser aniquilades en els atacs".