Ajuda d’emergència. Distància dels EUA

Espanya destina 3,5 milions a la UNRWA

Espanya destina 3,5 milions a la UNRWA

SAID KHATIB / AFP

1
Es llegeix en minuts
Mario Saavedra

Mentre països com els EUA, el Regne Unit i Alemanya, entre d’altres, han suspès l’ajuda a l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina (UNRWA), Espanya ha decidit anunciar una partida extra de 3,5 milions. El ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, va assegurar ahir al Congrés que és una contribució extraordinària perquè pugui mantenir les seves activitats a curt termini.

Notícies relacionades

La UNRWA proveeix de sanitat, educació i alimentació prop de sis milions de palestins. L’Administració de Biden i nou països més van anunciar la retirada del finançament després que Israel acusés 12 treballadors de la UNRWA d’haver participat en els atacs de Hamàs del 7 d’octubre.

La quantitat extra que hi aporta Espanya és lluny de suplir el descens dels EUA, que hi van fer una contribució anual del voltant de 340 milions d’euros el 2022. El total que rep la UNRWA és de 1.170 milions d’euros anuals. El segon donant més gran, Alemanya, amb 202 milions, també l’ha suspès. La segueix la UE (114 milions), que la manté mentre espera els resultats de la investigació. Suècia (70 milions) i Noruega (34 milions) han insistit en la necessitat de continuar-la. Espanya és al lloc 17è dels 20 principals donants. El 2023, Espanya va donar a la UNRWA un total de 19,5 milions d’euros, segons informen fonts diplomàtiques.