Espanya quadruplicarà l’ajuda al Líban fins als 30 milions

Albares, de visita oficial, anuncia una estructura permanent de la cooperació espanyola a Beirut abans de viatjar a l’Iraq

Espanya quadruplicarà l’ajuda al Líban fins als 30 milions

Andrea López-Tomàs

1
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs

El ministre d’Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, marxa del Líban després de deixar un regal. Després de doblar l’ajuda a la cooperació aquest any arran de la crítica situació econòmica i de seguretat per la guerra a Gaza, Espanya "quadruplicarà" progressivament l’ajuda al Líban fins a arribar a 30 milions d’euros d’aquí a tres anys. "Per primera vegada, el Líban passarà a ser oficialment un país prioritari de les nostres operacions", va informar a periodistes i cooperants espanyols a Beirut. Amb un missatge a favor de l’"estabilitat política, l’estabilitat institucional, la recuperació econòmica i, sobretot, de la pau", Albares va passar 24 hores al país dels cedres visitant projectes finançats per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) i reunint-se amb alts càrrecs polítics i militars libanesos.

Estructura permanent

"La cooperació espanyola tindrà d’ara endavant una estructura permanent aquí a Beirut en el si de l’ambaixada", va celebrar el polític socialista. Ahir va visitar una escola modular construïda per l’AECID a Karantina, la zona zero de l’explosió que va tenir lloc el 4 d’agost del 2020, que va devastar barris sencers de Beirut i va acabar amb més de 200 vides en tot just uns segons.

Notícies relacionades

"Quan es va produir aquella tragèdia, la nostra escola va quedar destrossada i la cooperació espanyola ens va ajudar a construir-ne una altra de manera ràpida aquí per evitar que els joves, d’entre 15 i 18 anys, perdessin classes", va explicar Joseph Naim, el director de l’escola, a EL PERIÓDICO.

El ministre també va expressar la seva intenció que part de l’ajuda en cooperació es dirigeixi als 470.000 refugiats palestins que hi ha registrats al país.