Tempesta política per un ferit amb una pistola d’un diputat de Meloni

La primera ministra afronta la seva primera polèmica del 2024 amb l’incident de Cap d’Any

Tempesta política per un ferit amb una pistola d’un diputat de Meloni

IRENE SAVIO

2
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

Un diputat, propietari d’una pistola amb què la nit de Cap d’Any va ser ferit un home de 31 anys al nord d’Itàlia, ha obert la primera polèmica política de l’any al país transalpí. La raó: el parlamentari en qüestió, Emanuele Pozzolo, pertany a Germans d’Itàlia, el partit que lidera la primera ministra italiana, Giorgia Meloni.

D’acord amb el que ha transcendit, els fets, sobre els quals també s’ha obert una investigació judicial, van passar l’1 de gener a dos quarts de dues de la matinada al finalitzar una festa a Rosazza, un diminut poble a uns 100 quilòmetres de Torí (nord). Allà, Pozzolo havia acudit portant una petita pistola, amb la qual després es va fer un tret que va ferir lleument el gendre d’un escorta del sotssecretari de Justícia, Andrea Delmastro, que també era present en la celebració. L’home, el nom del qual no ha transcendit, va ser posteriorment traslladat a un hospital pròxim i donat d’alta hores després.

Fins aquí el que se sap del cert, ja que la reconstrucció és molt confusa. Segons una versió, Pozzolo hauria tret l’arma per ensenyar-la a alguns dels presents. Poc se sap del que va passar després, ja que el diputat ha negat haver efectuat ell el tret, sense aclarir qui l’hauria fet. "Confirmo que el tret va ser accidental i que no vaig ser jo qui va disparar", va dir Pozzolo.

De la mateixa manera, emparant-se en la immunitat que posseeixen els parlamentaris a Itàlia, Pozzolo no hauria donat inicialment la seva autorització a la policia perquè li fessin la prova de la pólvora, un examen al qual posteriorment sí que va accedir, però els resultats encara no es coneixen, segons va precisar ahir l’agència de notícies italiana ANSA. La mateixa font va informar que, en qualsevol cas, Pozzolo ha sigut posat sota investigació i que la llicència que tenia serà suspesa.

"Incompetents"

Notícies relacionades

El rocambolesc accident va desencadenar la reacció de l’oposició. "Aquests incompetents són un perill per a la seguretat dels que els envolten, per no parlar de la seguretat nacional. Giorgia Meloni ha d’aclarir quines mesures pensa prendre contra el diputat Pozzolo, que ha anat a una festa amb una arma carregada a la butxaca", va afirmar la líder del progressista Partit Democràtic, Elly Schlein.

"La de Meloni no és una classe dirigent: són inadequats, incapaços, insuperables. I perillosos, sobretot per a si mateixos. Si així és com comencen l’any, imaginin el que podria passar en aquest 2024. A l’espera que retirin les armes al diputat pistoler, espero que Delmastro se’n vagi del Govern al més aviat possible", va dir Matteo Renzi, ex primer ministre i líder de la formació centrista Itàlia Viva. No és la primera vegada que Pozzolo es troba a l’ull de l’huracà. Conegut pel seu escepticisme sobre les vacunes durant la pandèmia, també va provocar indignació quan anys enrere va qualificar de "paràsit" un home discapacitat que rebia subsidis estatals.