Apunyalat al coll el líderde l’oposició de Corea del Sud

L’atacant va reconèixer al ser detingut que volia matar Lee Jae-myung, fora de perill després de ser operat d’urgència

Apunyalat al coll el líderde l’oposició de Corea del Sud

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Commoció a Corea del Sud. El líder del principal partit de l’oposició, Lee Jae-myung, va ser apunyalat ahir al coll per un home mentre participava en un acte a la ciutat de Busan, a 350 quilòmetres al sud-est de Seül. Malgrat el brutal atac, que el va afectar a la jugular, no es tem per la vida del polític després de ser sotmès a una intervenció d’urgència.

Lee va ser atacat a les 10.27 hora local (1.27 GMT) durant un acte amb periodistes al terreny que acollirà el nou aeroport de Busan. Un home, que portava ulleres i una corona de cartró en la qual es podia llegir "Jo soc Lee Jae-myung", es va abalançar sobre el polític i el va apunyalar al costat esquerre del coll amb un ganivet de 18 centímetres, i li va provocar una ferida incisa d’aproximadament un centímetre. Lee es va desplomar a l’instant i membres del seu partit, el liberal Partit Democràtic (PD), es van encarregar de tapar la ferida mentre arribava l’ambulància que el va traslladar a l’Hospital de la Universitat de Busan.

Notícies relacionades

L’atacant, de 67 anys i identificat de moment només pel seu cognom, Kim, va ser arrestat a l’acte. Natural de la província de Chungcheong del Sud, Kim va admetre que va atacar el polític amb intenció de matar-lo tot i que de moment no ha explicat les seves motivacions ni si està afiliat a algun partit polític, segons informa l’agència Yonhap citant responsables de la investigació.

La policia té previst acusar-lo d’intent d’assassinat mentre prossegueix la investigació de l’atac.

Temes:

Corea del Sud