Vaga solidària dels palestins

Vaga solidària dels palestins

AFP / MOHAMED ABED

1
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs

Els carrerons de la Ciutat Vella de Jerusalem serveixen d’eco de cada pas dels pocs turistes despistats que encara queden per Terra Santa. Tots els negocis, sense gairebé excepció, estan tancats i barrats. El silenci es veu interromput per les rialles de nens que utilitzen els carrers buits per lliscar sobre les rajoles mil·lenàries. L’envoltant foscor que es percep a plena llum del dia als trams coberts reflecteix l’ànim d’un poble escandalitzat pels atacs constants sobre els seus germans a la Franja de Gaza. «Això és una vaga en contra de les polítiques d’Amèrica», denuncia el John, un guia turístic trasbalsat per les seves ganes de treballar. «A [el Consell de Seguretat de les] Nacions Unides, han vetat aturar la guerra, ells en contra de tots els països lliures», assenyala, indignat.

Notícies relacionades

Aquests carrers històrics van ser ahir un dels escenaris de la vaga convocada per la Unió Internacional d’Acadèmics Musulmans. Al llarg de tota la Cisjordània ocupada i d’altres països àrabs, com el Líban o Jordània, milers de persones es van unir a aquesta mostra de solidaritat davant els implacables atacs israelians.

La crida es va estendre amb l’objectiu que no es retiri el focus sobre aquesta part del món «Els civils estan pagant amb la seva sang el suport nord-americà a Israel; amb les seves armes, la seva maquinària i els seus avions estan matant els nens» de Gaza, diu el John, un palestí cristià de Jerusalem, referint-se als milers de nens assassinats en els dos mesos d’ofensiva israeliana. «Ens unim a la vaga perquè estem en contra de la guerra, volem pau», denunciava l’Abish. «Aquest moviment internacional s’oposa al genocidi obert a Gaza, la neteja ètnica i els assentaments colonials a Cisjordània», va firmar la coalició, integrada per un ampli ventall de faccions palestines, en un comunicat. n