Feijóo desconcerta al tornar Javier Arenas a la primera línia

A tots els territoris, especialment a Andalusia, s’escampa la sorpresa per incloure’l en el comitè de direcció sense càrrec orgànic

Feijóo desconcerta al tornar Javier Arenas a la primera línia

isabel morillo paloma esteban

1
Es llegeix en minuts
Isabel Morillo
Paloma Esteban

La sorpresa ha sigut majúscula en tots els estaments del partit. La tornada de Javier Arenas, l’home que ho ha sigut tot en el PP –tres vegades ministre, vicesecretari i secretari general, president del partit a Andalusia, diputat i senador– a la primera línia, quan ja semblava que el seu paper no podia tenir més recorregut intern, ha desconcertat dirigents de pes a la cúpula, molts presidents autonòmics i companys d’escó a les dues cambres. Ningú entén les raons per les quals Feijóo no només l’ha recuperat com a secretari general del grup parlamentari al Senat, sinó que li ha donat una cadira en el comitè de direcció del PP.

La imatge va sorprendre molts dilluns passat. En el nucli dur del president popular confirmen que té la potestat, segons els estatuts, de "convidar qui consideri" a les reunions de la direcció de manera puntual o permanent tot i que no ostenti un càrrec orgànic. En el cas d’Arenas serà permanent.

Notícies relacionades

Capítols foscos

La relació d’Arenas amb el passat del PP, amb alguns capítols foscos, i la sensació de tenir el padrí manejant el poder intern no agrada a gaires dirigents actuals. En el PP andalús la sensació de sorpresa ha sigut més gran. Ja es van quedar descol·locats a l’estiu amb el nomenament de portaveu al Senat. L’ascens d’Arenas va coincidir, a més, amb les hores més baixes d’Elías Bendodo. A les files de Juan Manuel Moreno hi va haver qui va filar prim per entrellaçar els dos successos.