Rússia llança l’atac més gran amb drons sobre Kíiv des de l’inici de la guerra d’Ucraïna

EFE / SERGEY DOLZHENKO

2
Es llegeix en minuts

Les autoritats ucraïneses han denunciat aquest dissabte l’atac amb més de 70 drons llançat per Rússia a diversos punts del país, especialment contra la seva capital, Kíiv. Tal com han notificat les autoritats, cinc persones van resultar ferides, entre elles un nen d’11 anys.

Segons ha detallat el departament de premsa de la Força Aèria d’Ucraïna, l’exèrcit rus ha atacat aquesta nit amb uns 75 vehicles aeris no tripulats, 71 dels quals han sigut enderrocats pels sistemes de defensa ucraïnesos. Es tracta de l’atac més gran amb avions no tripulats russos a la capital ucraïnesa des que va començar la invasió el febrer del 2022. L’alerta aèria a la ciutat va durar sis hores, i les restes de drons caiguts van causar incendis i van fer malbé edificis en diferents punts de la capital, va indicar l’alcalde, Vitali Klitschko. «L’enemic continua sembrant el terror», va dir.

Ja aquesta matinada les autoritats de la capital havien denunciat atacs russos amb drons Sahid, havien demanat que la població es protegís en refugis, alhora que havien advertit de la possibilitat de nous incidents, recull l’agència Ukrinform.

Declaracions de Zelenski

Notícies relacionades

Per la seva banda, el president d’UcraïnaVolodímir Zelenski, ha denunciat els fets i ha acusat Rússia de perpetrar aquesta ofensiva precisament en la vigília del dia en record a les víctimes de l’Holodomor, conegut com el genocidi derivat per la fam provocada per la Unió Soviètica de Iosif Stalin contra Ucraïna a principis dels anys 30. «Continuem treballant per enfortir la nostra defensa aèria i fer caure’n més. I continuem treballant per unir el món en defensa contra el terrorisme rus. L’Estat terrorista ha de perdre i ser responsable del que ha fet», ha manifestat Zelenski al seu canal de Telegram.

«Volien humiliar-nos, desgastar-nos i aniquilar-nos. Van fallar. Volien amagar-nos la veritat i encobrir crims terribles. Van fallar. Volien confondre’ns, enganyar-nos i fer-nos perdre la fe, oblidar-nos i així perdonar. Van fallar. I avui, amb profund dolor i respecte, honrem la memòria de milions del nostre poble: milions de víctimes de les fams», ha afegit el president en una publicació d’X (abans Twitter).