Guerra al Pròxim Orient

Elon Musk activarà els satèl·lits de Starlink a Gaza, i Israel assegura que «hi lluitarà en contra»

Elon Musk activarà els satèl·lits de Starlink a Gaza, i Israel assegura que «hi lluitarà en contra»
1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Elon Musk entra de ple en la guerra al Pròxim Orient. Després de setmanes d’especulacions, el magnat tecnològic nord-americà va confirmar aquest dissabte que desplegarà els seus serveis d’internet per satèl·lit (Starlink) a Gaza per prestar connectivitat a «organitzacions d’ajuda reconegudes internacionalment», una decisió que ha indignat Israel.

Notícies relacionades

El seu anunci va arribar després que Israel activés divendres una apagada telefònica i de la xarxa que va aïllar per complet els ciutadans palestins que viuen a la Franja o que s’han refugiat. Diverses oenagés humanitàries van denunciar que aquest bloqueig de les telecomunicacions estava perjudicant les operacions dels equips mèdics per mirar de salvar vides mentre que l’Exèrcit israelià ampliava el seu assalt terrestre i aeri sobre el territori.

Els dirigents de l’Estat hebreu s’han mostrat especialment molestos amb la decisió de Musk. El ministre de Comunicació d’Israel, Shlomo Karhi, va assegurar que «Hamàs l’utilitzarà per a activitats terroristes» i que el país «farà servir tots els mitjans a la seva disposició per lluitar-hi en contra». El ministre va anunciar que la seva oficina «tallarà qualsevol vincle» amb SpaceX, l’empresa aeroespacial propietat de Musk i responsable de Starlink.