Sud-amèrica

Dos sismes sacsegen el nord i el sud del Perú, sense víctimes

Dos sismes sacsegen el nord i el sud del Perú, sense víctimes

Robert Hilton

1
Es llegeix en minuts
EFE

Dos sismes de magnitud 4 i 3,5 van sacsejar el nord i el sud del Perú aquest dissabte sense que es registrin víctimes o danys personals fins al moment, segons va informar l’Institut Geofísic del Perú (IGP).

El primer moviment tel·lúric es va registrar a la meridional Arequipa a les 4.03 hores (9.03 GMT) amb una magnitud de 3,5 i epicentre a 12 quilòmetres al sud-est de Cabanaconde, a la província de Caylloma.

Arequipa és una de les regions del Perú amb més activitat sísmica i la tremolor d’aquest dissabte va tenir una profunditat d’11 quilòmetres, va assenyalar l’IGP.

Amenaça de tsunami

Posteriorment, a les 5.59 hores (10.59 GMT) va tenir lloc el segon terratrèmol a la del nord regió de Piura amb una magnitud de 4 i epicentre a 15 quilòmetres al nord-est de Máncora, a la província de Talara, i amb una profunditat de 49 quilòmetres.

Notícies relacionades

La Direcció d’Hidrografia i Navegació de la Marina de Guerra del Perú va descartar una amenaça de tsunami al litoral de Piura per aquest sisme.

El Perú està situat en una regió coneguda com el Cinturó de Foc del Pacífic, on es produeix més del 80% de l’activitat sísmica mundial.