Aldarull en vol

Un pilot fora de servei, acusat d’intentar estavellar un vol d’Alaska Airlines

L’home va intentar apagar els motors i va ser reduït per la tripulació

La guerra d’Israel contra Gaza, al minut

Un pilot fora de servei, acusat d’intentar estavellar un vol d’Alaska Airlines
1
Es llegeix en minuts
Reuters

Un vol d’Alaska Airlines amb destinació a San Francisco va ser desviat aquest diumenge a Portland, Oregon, després que un pilot fora de servei dins de la cabina de vol intentés desactivar els motors de l’avió. El vol 2059 d’Alaska Airlines, operat per Horizon Air des d’Everett, Washington, es va desviar diumenge després d’informar d’una amenaça de seguretat creïble relacionada amb un pilot d’Alaska Airlines fora de servei que viatjava al seient plegable de la cabina de vol, va dir l’aerolínia.

L’Administració Federal d’Aviació va dir a les aerolínies en un avís vist per Reuters que l’individu va intentar desactivar els motors de l’avió regional Embraer 175 i desplegar el sistema d’extinció d’incendis i va afegir que la tripulació va poder sotmetre l’individu i treure’l de la cabina de vol. Els motors mai van ser desactivats, va dir Alaska.

83 intents d’assassinat

Un home de 44 anys, Joseph David Emerson, va ser acusat de 83 càrrecs d’intent d’assassinat i de posar en perill un avió, segons la informació de reserves de l’Oficina del Sheriff del comtat de Multnomah. Una base de dades de pilots de la FAA mostra que Emerson figura com un pilot certificat que va rebre una autorització mèdica el mes passat.

«Només els avisaré. Tenim l’home que va intentar apagar els motors fora de la cabina», va dir el pilot al control de trànsit aeri de la FAA, segons un àudio publicat per LiveATC. «No sembla que estigui causant cap problema a la part del darrere. Crec que està moderat... Volem que s’apliqui la llei tan aviat com arribem a terra i estacionem».

Notícies relacionades

La FAA va dir a les aerolínies en un avís separat dilluns que l’incident «no està relacionat de cap manera amb els esdeveniments mundials actuals», però també que «sempre és una bona pràctica mantenir la vigilància».

És una pràctica estàndard que els pilots fora de servei s’asseguin en seients plegables per tornar a casa o a una futura assignació de vol. Alaska Airlines va dir que tots els passatgers a bord van poder viatjar en un vol posterior.

Temes:

Aerolínies