Guerra a Gaza

Israel inclou l’espanyol Iván Illarramendi entre els 200 segrestats per Hamàs

El Ministeri d’Exteriors israelià ha inclòs expressament la bandera espanyola entre les dels 42 països dels que hi ha nacionals en mans de Hamàs

¿Per què és tan important el pas de Rafah per a Gaza?

La guerra entre Israel i Hamàs, en directe

Israel inclou l’espanyol Iván Illarramendi entre els 200 segrestats per Hamàs

EFE

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Ministeri d’Exteriors israelià ha vingut a confirmar aquest dimarts que l’espanyol Iván Illarramendi, del qual no s’han tingut notícies des del 7 d’octubre passat quan es va produir l’atac de Hamàs a Israel, estaria segrestat en mans d’aquest grup terrorista, que té uns 200 ostatges en el seu poder.

En un missatge a X, antic Twitter, el Ministeri israelià ha inclòs expressament la bandera espanyola entre les dels 42 països dels que hi ha nacionals en mans de Hamàs. Fins ara, el Govern espanyol no havia volgut entrar en detalls sobre les circumstàncies en les quals es trobaria Illarramendi, de 46 anys i natural de Zarautz.

El ministre d’Exteriors en funcions, José Manuel Albares, havia anunciat el 9 d’octubre passat que hi havia dos espanyols «afectats» per l’atac per terra, mar i aire perpetrat per Hamàs. Posteriorment, l’11 d’octubre, el Govern va confirmar que l’altra espanyola, la jove Maya Villalobo, de 19 anys i que es trobava fent el servei militar a Israel, havia mort.

Notícies relacionades

Fins al moment, l’únic que se sabia sobre Illarramendi és que es trobava amb la seva dona, de nacionalitat xilena al quibuts Kissufim, molt pròxim a la frontera amb la Franja de Gaza, i que havia sigut assaltat pels milicians de Hamàs.

En el seu missatge a X, el Ministeri d’Exteriors israelià ha remarcat que «actualment hi haciutadans estrangers de més de 40 països com a ostatges de Hamàs». «Us demanem com a pares, com a fills, com a éssers humans que compartiu les seves històries i ens ajudeu a portar-los de tornada a casa», anima, en línia amb el que també manifesta en el vídeo que acompanya el text un portaveu del Ministeri.